Germania nu va speria Turcia cu amenințări, afirmă președintele Erdogan

Germania nu va speria Turcia cu amenințări, afirmă președintele Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri, în mijlocul unor relații tot mai tensionate cu Germania, că țara sa nu este speriată de 'amenințări' și a apărat independența justiției turce în fața criticilor Berlinului, relatează AFP.

'Nu ne pot speria cu aceste amenințări', a declarat Erdogan într-un discurs la Istanbul, adăugând că 'justiția turcă este mai independentă' decât cea germană.

Berlinul, nemulțumit de reținerea la Istanbul a unor activiști pentru drepturile omului, inclusiv a unui german, a anunțat joi o 'reorientare' a politicii sale vis-r-vis de Turcia cu măsuri care riscă să afecteze economic partenerul său istoric.

Referindu-se la avertismentul lansat de Berlin către cetățenii germani cu privire la siguranța călătoriilor în Turcia, Erdogan a calificat această măsură drept 'rău intenționată și nefondată'.

El a respins de asemenea informațiile apărute în presa germană, confirmate de șeful diplomației germane Sigmar Gabriel, potrivit cărora Ankara ar fi transmis Berlinului o listă cu 68 de companii germane sau directori de companii, printre care Daimler și BASF, pe care ea îi acuză de susținere a 'terorismului', relatează AFP și DPA.

'Nu puteți păta imaginea Turciei', a spus el, denunțând aceste informații ca fiind 'o propagandă sinistră'.

Măsurile decise de la Berlin intervin ca reacție la reținerea unui apărător german al drepturilor omului și a altor cinci activiști, între care directoarea Amnesty International din Turcia.

În total, nouă germani, dintre care patru având și cetățenie turcă, sunt în prezent reținuți în Turcia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc