Germania: O instanţă dispune ridicarea restricţiilor legate de focarul de coronavirus de la abatorul din Guetersloh

Germania: O instanţă dispune ridicarea restricţiilor legate de focarul de coronavirus de la abatorul din Guetersloh

Restricţiile legate de coronavirus reintroduse ca răspuns la un focar apărut la abatorul din Guetersloh, în nord-vestul Germaniei, au fost ridicate temporar de o instanţă, relatează luni DPA.

Regulile de izolare introduse de landul Renania de Nord - Westfalia pentru întregul district Guetersloh, acolo unde a apărut un focar de coronavirus la abatorul companiei Toennies, sunt disproporţionate, a stabilit o înaltă instanţă administrativă.

Instanţa a fost sesizată de o firmă locală.

Restricţiile fuseseră reintroduse la 24 iunie pentru districtul Guetersloh, care are 370.000 de locuitori, şi pentru districtul Warendorf, după ce peste 1.000 de lucrători de la abator, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Aceste restricţii regionale au fost programate să expire începând de miercuri.

În acelaşi timp, Agenţia guvernamentală pentru controlul bolilor a anunţat luni că aplicaţia oficială din Germania pentru urmărirea cazurilor de coronavirus a fost descărcată de 15 milioane de ori de la lansarea sa în urmă cu aproape trei săptămâni.

Utilizarea aplicaţiei se face pe bază strict voluntară. Ea este concepută să monitorizeze cazurile de coronavirus şi foloseşte tehnologia descentralizată Bluetooth pentru a atenţiona utilizatorii cu care persoane infectate au intrat în contact.

Într-o ţară cu circa 83 de milioane de locuitori, au existat îngrijorări că nu vor descărca aplicaţia suficient de mulţi oameni pentru ca ea să devină cu adevărat eficientă. Există de asemenea şi o anume reticenţă printre germani, pentru care ideea unei supravegheri din partea statului, cunoscută în timpul regimului nazist şi din nou în timpul dictaturii comuniste din Germania de Est, este probabil mai îngrijorătoare decât însuşi virusul.

Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat recent despre aplicaţie că este "unul dintre multele instrumente pentru ţinerea sub control a noilor focare".

În ciuda unor focare izolate, aşa cum este cel din Renania de Nord - Westfalia, Germania ţine în mare măsură sub control situaţia epidemiologică.

Rata zilnică de infectări a fost luni de 219, numărul total de cazuri ajungând la 196.554, conform Institutului Robert Koch.

Dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu coronavirus, circa 182.200 s-ar fi recuperat, în timp ce 9.016 au murit, a precizat această agenţie guvernamentală.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

5 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani