Germania: Partidul cancelarului Merkel sprijină candidatura lui Frank-Walter Steinmeier la președinție

Germania: Partidul cancelarului Merkel sprijină candidatura lui Frank-Walter Steinmeier la președinție

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), va sprijini candidatura ministrului de externe social-democrat Frank-Walter Steinmeier la președinția Germaniei, potrivit unor surse din cadrul guvernului, relatează DPA.

Formațiunea CDU, de centru-dreapta, care formează coaliția la guvernare cu Partidul Social Democrat (SPD) de centru-stânga, a fost de acord să-l sprijine pe Steinmeier ca răspuns la o sugestie a liderului SPD, Sigmar Gabriel, care deține funcția de vicecancelar.

Anunțul are loc în urma discuțiilor intense dintre liderii SPD, CDU și aripa sa bavareză, Uniunea Creștin-Socială (CDU), care nu și-a exprimat încă sprijinul pentru Frank-Walter Steinmeier.

După ce un candidat este propus în mod oficial, acesta trebuie să primească aprobarea în cadrul unei convenții constituționale speciale organizate pe 12 februarie. Mandatul președintelui se întinde pe o perioadă de cinci ani.

Cu toate că rolul președintelui german este în mare măsură unul simbolic, șeful statului reprezintă Germania pe plan internațional. Prin urmare, președinția este puternic contestată între partidele rivale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie