Germania: Percheziții la locuințe și birouri ale unor polițiști suspectați de implicare în falsificarea dosarului atentatorului de la Berlin

Germania: Percheziții la locuințe și birouri ale unor polițiști suspectați de implicare în falsificarea dosarului atentatorului de la Berlin

Autoritățile germane au desfășurat percheziții la locuințele și birourile unor angajați ai poliției suspectați de legături cu un coleg care ar fi falsificat un dosar privindu-l pe Anis Amri, autorul atentatului comis în decembrie la un târg de Crăciun în centrul Berlinului, în care au fost ucise 12 persoane, a indicat Parchetul, transmite luni DPA.

Forțele de securitate germane au fost criticate după ce s-a aflat că Amri, sosit în Germania în iulie 2015, fusese monitorizat de acestea și ar fi trebuit deportat, după ce solicitarea de azil îi fusese respinsă.

Anis Amri, care avea legături cu Statul Islamic, a intrat cu un camion în vizitatorii unui târg de Crăciun și a fost ucis patru zile mai târziu, într-un schimb de focuri cu poliția italiană, într-o gară de lângă Milano.

Imediat după atentat, poliția a declarat că în dosarul lui Amri nu se afla nicio informație care ar fi necesitat intensificarea monitorizării tunisianului înaintea atacului.

Ulterior s-au vehiculat însă informații potrivit cărora poliția ar fi falsificat un dosar preexistent cu privire la Amri pentru a reduce la tăcere criticile legate de monitorizarea insuficientă a atacatorului.

Mai precis, un polițist este acuzat că a sustras un dosar ce data din noiembrie — din care ar fi reieșit că Amri era un traficant de droguri important—, înlocuindu-l cu o versiune mai scurtă din care rezulta că tunisianul nu era decât un infractor mărunt.

În urma perchezițiilor de luni au fost confiscate telefoane mobile, laptopuri și dispozitive de stocare a memoriei.

Colegi ai polițiștilor acuzați sunt considerați martori în anchetă, a precizat Martin Steltner, purtător de cuvânt al Parchetului din Berlin.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?