Germania: Percheziții la locuințe și birouri ale unor polițiști suspectați de implicare în falsificarea dosarului atentatorului de la Berlin

Autoritățile germane au desfășurat percheziții la locuințele și birourile unor angajați ai poliției suspectați de legături cu un coleg care ar fi falsificat un dosar privindu-l pe Anis Amri, autorul atentatului comis în decembrie la un târg de Crăciun în centrul Berlinului, în care au fost ucise 12 persoane, a indicat Parchetul, transmite luni DPA.

Forțele de securitate germane au fost criticate după ce s-a aflat că Amri, sosit în Germania în iulie 2015, fusese monitorizat de acestea și ar fi trebuit deportat, după ce solicitarea de azil îi fusese respinsă.

Anis Amri, care avea legături cu Statul Islamic, a intrat cu un camion în vizitatorii unui târg de Crăciun și a fost ucis patru zile mai târziu, într-un schimb de focuri cu poliția italiană, într-o gară de lângă Milano.

Imediat după atentat, poliția a declarat că în dosarul lui Amri nu se afla nicio informație care ar fi necesitat intensificarea monitorizării tunisianului înaintea atacului.

Ulterior s-au vehiculat însă informații potrivit cărora poliția ar fi falsificat un dosar preexistent cu privire la Amri pentru a reduce la tăcere criticile legate de monitorizarea insuficientă a atacatorului.

Mai precis, un polițist este acuzat că a sustras un dosar ce data din noiembrie — din care ar fi reieșit că Amri era un traficant de droguri important—, înlocuindu-l cu o versiune mai scurtă din care rezulta că tunisianul nu era decât un infractor mărunt.

În urma perchezițiilor de luni au fost confiscate telefoane mobile, laptopuri și dispozitive de stocare a memoriei.

Colegi ai polițiștilor acuzați sunt considerați martori în anchetă, a precizat Martin Steltner, purtător de cuvânt al Parchetului din Berlin.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Un român din Austria şi-a măcelărit soţia din gelozie

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion