Germania: Poliția a reținut doi suspecți de agresiune sexuală și tâlhărie la Koln în noaptea de Anul Nou

Germania: Poliția a reținut doi suspecți de agresiune sexuală și tâlhărie la Koln în noaptea de Anul Nou

Poliția germană a reținut doi bărbați suspectați de agresare sexuală și tâlhărire a unor femei, arestările fiind operate în legătură cu atacurile petrecute în orașul Koln în noaptea de Anul Nou, transmite DPA. Un algerian de 26 de ani a fost arestat marți în orașul Kerpen, iar un altul de 31 de ani s-a predat în apropiere de Hamm.

Anchetatorii investighează acum dacă bărbații sunt suspecții din fotografiile difuzate de poliție cu o zi în urmă.

Tot referitor la incidentele de la Koln, în urma investigației a reieșit că alți doi suspecți au tras focuri de armă în mulțime, ancheta continuând în ce privește o potențială încălcare a regimului armelor, a declarat procurorul șef Ulrich Bremer.


Circa 1.000 de plângeri au fost depuse la poliție în urma incidentelor de la Koln, în jur de 40% referindu-se la agresiuni sexuale, de la hărțuire la viol. Se crede că majoritatea faptelor au fost comise de bărbați de origine nord-africană. Nu este clar deocamdată câți bărbați sunt în prezent cercetați de poliție.

Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere în Germania cu privire la modul în care trebuie gestionată problema solicitanților de azil găsiți vinovați de infracțiuni, precum și în legătură cu capacitatea țării de a-i integra pe 1,1 milioane de migranți sosiți în 2015.

Luna trecută justiția germană a pronunțat primele verdicte în legătură cu seria de infracțiuni de la Koln. Doi solicitanți de azil — unul de origine marocană, de 18 ani, și celălalt de origine tunisiană, de 23 de ani — au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost plasat în probațiune.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

5 „Am decis să încercăm din nou”