Germania: Poliția a reținut doi suspecți de agresiune sexuală și tâlhărie la Koln în noaptea de Anul Nou

Germania: Poliția a reținut doi suspecți de agresiune sexuală și tâlhărie la Koln în noaptea de Anul Nou

Poliția germană a reținut doi bărbați suspectați de agresare sexuală și tâlhărire a unor femei, arestările fiind operate în legătură cu atacurile petrecute în orașul Koln în noaptea de Anul Nou, transmite DPA. Un algerian de 26 de ani a fost arestat marți în orașul Kerpen, iar un altul de 31 de ani s-a predat în apropiere de Hamm.

Anchetatorii investighează acum dacă bărbații sunt suspecții din fotografiile difuzate de poliție cu o zi în urmă.

Tot referitor la incidentele de la Koln, în urma investigației a reieșit că alți doi suspecți au tras focuri de armă în mulțime, ancheta continuând în ce privește o potențială încălcare a regimului armelor, a declarat procurorul șef Ulrich Bremer.


Circa 1.000 de plângeri au fost depuse la poliție în urma incidentelor de la Koln, în jur de 40% referindu-se la agresiuni sexuale, de la hărțuire la viol. Se crede că majoritatea faptelor au fost comise de bărbați de origine nord-africană. Nu este clar deocamdată câți bărbați sunt în prezent cercetați de poliție.

Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere în Germania cu privire la modul în care trebuie gestionată problema solicitanților de azil găsiți vinovați de infracțiuni, precum și în legătură cu capacitatea țării de a-i integra pe 1,1 milioane de migranți sosiți în 2015.

Luna trecută justiția germană a pronunțat primele verdicte în legătură cu seria de infracțiuni de la Koln. Doi solicitanți de azil — unul de origine marocană, de 18 ani, și celălalt de origine tunisiană, de 23 de ani — au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost plasat în probațiune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale