Germania: Poliția, în alertă pentru găsirea sirianului suspectat de pregătirea unui atentat; securitate sporită la Berlin

Poliția germană continua să se afle duminică în stare de alertă pentru găsirea sirianului de 22 de ani suspectat de pregătirea unui atentat cu bombă și în a cărui locuință din Chemnitz, estul țării, a fost găsit un exploziv foarte periculos, relatează AFP.

Sirianul, cunoscut de autorități sub numele de Jaber Albakr, este un refugiat sosit anul trecut în Germania, în același timp cu alți 890.000, și este suspectat că voia să atace un aeroport german, scrie publicația Focus, în ediția online.

În acest context, autoritățile au întărit măsurile de securitate pe cele două aeroporturi din Berlin și în gările capitalei, aflată de 260 km nord de Chemnitz.

'Teama de terorism cuprinde toată Germania!', a titrat duminică Bild, pe site-ul publicației.

Avertizate în legătură cu un pericol iminent de serviciul de informații interne care îl supraveghea pe sirian, forțele de ordine au pătruns sâmbătă în locuința socială ocupată de acesta la Chemnitz.

Conform poliției, au fost găsite 'mai multe sute de grame dintr-o substanță explozivă mult mai periculoasă decât TNT', 'o mică cantitate din substanța respectivă putând provoca pagube enorme'.

Potrivit postului public ZDF și cotidianului local din Chemnitz, Freie Presse, este vorba despre TATP, substanța explozivă preferată de jihadiștii din Statul Islamic și utilizată de atentatorii sinucigași de la Paris, din noiembrie 2015, și de la Bruxelles, în luna martie.

Poliția nu a putut însă preciza dacă suspectul a fugit sau nu cu o parte din exploziv și, deci, dacă atentatul a fost dejucat sau riscul persistă. 'Trebuie să plecăm de la principiul că această persoană reprezintă un pericol', a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Tom Bernhardt.

Conform unor relatări din presă, sirianul ar fi în contact cu organizația jihadistă Stat Islamic.

Duminică dimineața, bărbatul încă nu fusese găsit, în pofida unei aviz de căutare, însoțit de o fotografie, lansat în toată țara, și a mobilizării forțelor de poliție în mai multe regiuni.

Din cele trei cunoștințe ale sirianului reținute sâmbătă pentru verificări, una a fost pusă în libertate duminică.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video