Germania: Prezența cărnii de porc în meniul cantinelor publice din landul Schleswig-Holstein, în dezbaterea parlamentului local

Parlamentul din landul Schleswig-Holstein (nordul Germaniei) dezbate miercuri o propunere privind obligativitatea cărnii de porc în meniurile din cantinele publice, în contextul în care parlamentari conservatori susțin că acest tip de carne ''aparține culturii germane'' și nu trebuie să fie exclus ca urmare a afluxului de refugiați musulmani, relatează DPA.

Membri ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU), formațiunea cancelarului Angela Merkel, spun că preparatele din carne din porc au fost retrase din meniurile cantinelor, școlilor și grădinițelor din landul Schleswig-Holstein din considerente religioase și că este greșit ca o minoritate să prevaleze asupra unei majorități.

Carnea de porc este parte integrantă a gastronomiei germane, iar creșterea porcinelor și consumul cărnii de porc joacă un rol important în economia landului Schleswig-Holstein, notează DPA.

Celelalte partide din parlamentul regional au criticat propunerea, pe care o consideră o tactică de a atrage electoratul îngrijorat de sosirea refugiaților musulmani, a căror religie interzice consumul cărnii de porc. Propunerea a fost luată în râs și pe rețelele sociale, după prezentarea ei de către CDU, la 1 martie. Utilizatorii de Twitter au postat mesaje folosind hashtagul "schweinefleischpflicht", care s-ar traduce prin "datorie porcească".

Liderul grupului politic al CDU din parlamentul regional, Daniel Gunther, a subliniat că în pofida furorii pe care a făcut-o propunerea respectivă, parlamentarii vor avea o dezbatere serioasă cu privire la integrarea musulmanilor în societatea germană.

Guvernul regional al landului Schleswig-Holstein este condus din anul 2012 de o coaliție formată din socialiști și ecologiști.

Manifestările xenofobe sunt în ascensiune în Germania, care a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranți. Peste două treimi dintre noii sosiți provin din Siria, Afganistan și Irak, țări cu populație majoritar musulmană.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

4 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

5 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!