Germania: Primele centre de tranzit pentru migranţi se deschid în Bavaria, în conformitate cu un plan controversat

Germania: Primele centre de tranzit pentru migranţi se deschid în Bavaria, în conformitate cu un plan controversat

Landul Bavaria din sudul Germaniei deschide miercuri primele centre controversate de procesare pentru migranţi, după o dispută asupra politicii de azil ce aproape a dus la căderea guvernului, relatează dpa.

Facilităţile fac parte din planul ministrului federal de interne Horst Seehofer de a reduce numărul de solicitanţi de azil în Germania prin accelerarea procesului de azil şi a expulzării celor ale căror cereri au fost respinse.

Planul său de a întoarce migranţii la frontieră a provocat o criză politică în iunie şi a ameninţat vechea alianţă dintre creştin-democraţii (CDU) cancelarului Angela Merkel şi Uniunea Creştin Socială (CSU) a lui Seehofer.

Merkel a ajuns în cele din urmă la o înţelegere cu Seehofer pentru a-i ţine pe solicitanţii de azil care ajung la graniţa sudică a ţării cu Austria în centre de tranzit în timp ce statutul lor este verificat, salvând de la prăbuşire coaliţia guvernamentală, care îi include şi pe social-democraţi (SPD).

Alte landuri ale Germaniei au amânat înfiinţarea aşa-numitelor "centre de ancorare" sau au refuzat să ia parte la această politică. Dar Bavaria, bastionul formaţiunii de dreapta conservatoare CSU, merge înainte cu planul, în ciuda criticilor.

Grupuri religioase, susţinători ai refugiaţilor şi partide de opoziţie au criticat planul, calificând centrele drept lagăre de deportare şi avertizând asupra ghetoizării comunităţilor de migranţi.

Centrele de sosire a migranţilor existente în Bavaria au fost adaptate să servească drept 'centre de ancorare'. Fiecare este conceput să primească între 1.000 şi 1.500 de persoane.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Mda...

4 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

5 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?