Germania: Procesul răsunător al mai multor mafioţi, suspendat după ce unul dintre ei a fost depistat cu COVID-19

Germania: Procesul răsunător al mai multor mafioţi, suspendat după ce unul dintre ei a fost depistat cu COVID-19

Procesul major din Germania al unor presupuşi membri ai organizaţiei mafiote italiene 'Ndrangheta a fost suspendat, după ce unul dintre acuzaţi s-a infectat cu noul coronavirus, a declarat vineri un purtător de cuvânt al tribunalului, citat de dpa.

Procesul a fost deja amânat până la 11 decembrie după ce doi avocaţi ai apărării au fost testaţi pozitiv la COVID-19. După ce inculpatul s-a îmbolnăvit şi el, procesul a fost amânat din nou până la 4 ianuarie, a spus purtătorul de cuvânt al tribunalului regional din Duisburg.

Un număr de 14 bărbaţi au fost inculpaţi pentru traficarea a circa 680 kg de cocaină, iar cinci dintre ei se crede că sunt mafioţi. Despre 'Ndrangheta se spune că este cea mai puternică organizaţie mafiotă din lume şi că ar controla mare parte din traficul mondial de cocaină.

Între ianuarie 2014 şi decembrie 2018, suspecţii ar fi făcut trafic de cocaină şi marihuana pe scară mare. Pentru a camufla traficul de droguri au fost înfiinţate o serie de companii. Cocaina a fost apoi adusă în Europa în transporturi de orez, banane sau lemn.

Unii dintre inculpaţi au folosit telefoane securizate pentru comunicare, iar profiturile erau spălate în restaurante şi gelaterii.

Inculpaţii vor fi traşi la răspundere, în mai multe dosare, pentru formarea şi sprijinirea unei organizaţii criminale, spălare de bani, fraudă, evaziune fiscală şi încălcarea regimului armelor.

Instanţa stabilise un proces cu durata de 90 de zile pentru procesul mamut, care a fost apoi mutat de la Duisburg în tribunalul regional pentru apel din Dusseldorf din motive de securitate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...