Germania refuză să trimită Ucrainei rachete de croazieră cu o rază de acțiune de peste 500 de kilometri

Germania refuză să trimită Ucrainei rachete de croazieră cu o rază de acțiune de peste 500 de kilometri

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, continuă să se opună furnizării de rachete de croazieră Taurus către Ucraina. „Nu este prioritatea noastră în acest moment”, a spus politicianul SPD, joi, în timpul unei vizite la Brigada de Munte din Bad Reichenhall, Bavaria.

Racheta aer-sol Taurus este o armă de înaltă precizie FOTO mbda-systems.com

La sfârșitul lunii mai, Ucraina a cerut Germaniei să îi furnizeze rachete de croazieră aer-sol Taurus, care au o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, dar până acum guvernul de la Berlin a respins cererea.

„Nu suntem singurii care nu livrăm. Nici aliații noștri americani nu furnizează astfel de rachete de croazieră”, a spus ministrul citat de dpa.

Pistorius nu a exclus categoric ca Germania să furnizeze Ucrainei aceste arme în viitor dar spune că încă nu a sosit momentul pentru o asemenea decizie, arată defenseromania.ro . „Continuăm să credem că aceasta nu este prioritatea noastră principală în acest moment”, a spus Pistorius în timpul unei vizite la o brigadă de infanterie de munte din Bavaria.

Oficialul a reamintit faptul că Germania este lider în sprijinirea Ucrainei în domeniul apărării aeriene, al suportului de antrenament și al vehiculelor blindate. ”Aceasta este prioritatea noastră, competența noastră de bază”, a spus Pistorius.

Franța a anunțat luna trecută că se va alătura Marii Britanii pentru a furniza Ucrainei rachete SCALP/Storm Shadow, care au o rază de acțiune de peste 250 de kilometri.

Racheta Taurus are o lungime de 5 metri și aproape 1,5 tone. Cu o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, Taurus este greu de detectat de către radarele convenționale, apropiindu-se de țintă într-un zbor la o altitudine mai mică de 50 de metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat