Germania: Secretarul general al CDU îi cere lui Scholz să dea explicaţii despre percheziţiile la Ministerul de Finanţe

Germania: Secretarul general al CDU îi cere lui Scholz să dea explicaţii despre percheziţiile la Ministerul de Finanţe

Secretarul general al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) i-a cerut candidatului social-democraţilor germani la postul de cancelar, Olaf Scholz, să ofere explicaţii în legătură cu o anchetă a Parchetului asupra Ministerului de Finanţe, pe care îl conduce, transmite vineri DPA.

Procurorii germani au percheziţionat joi sediile Ministerului de Finanţe şi Ministerului Justiţiei în cadrul unei investigaţii la agenţia guvernamentală pentru combaterea spălării banilor , aducând astfel în atenţia opiniei publice eşecurile Germaniei în combaterea eficientă a infracţionalităţii financiare.

''Există o mulţime de întrebări la care candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) trebuie să răspundă'', a declarat secretarul general al SPD, Paul Ziemiak, pentru publicaţia Der Spiegel.

''El trebuie să ofere explicaţii imediat'', a adăugat Ziemiak.

Olaf Scholz este ministru al finanţelor în guvernul de coaliţie format din blocul conservator şi social-democraţi şi condus de Angela Merkel.

Alegerile parlamentare federale din Germania au loc pe 26 septembrie, iar Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar, după 16 ani în acest post.

Un sondaj difuzat joi de institutul Kantar indică 25% din intenţiile de vot pentru SPD şi 21% pentru blocul CDU/CSU, în timp ce un alt sondaj, publicat marţi de institutul Forsa, arată că social-democraţii ar obţine 25% din voturi, iar blocul conservator doar 19%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”