Germania: Şeful diplomaţiei îl critică pe posibilul său succesor

Germania: Şeful diplomaţiei îl critică pe posibilul său succesor

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, l-a atacat pe posibilul său succesor în această funcţie, Martin Schulz, pe care l-a acuzat că nu îşi respectă angajamentul de a nu intra într-un guvern condus de Angela Merkel, relatează AFP.

"Ceea ce rămâne este numai regretul de a vedea până la ce punct la noi în SPD (Partidul Social-Democrat) se acţionează cu puţin respect unii faţă de alţii şi de a vedea cum cuvântul dat contează atât de puţin", a declarat Sigmar Gabriel pentru ediţia de vineri a grupului de jurnale regionale Funke.

Sigmar Gabriel, fost lider al SPD, s-a referit la anunţul făcut miercuri de Martin Schulz că doreşte să devină ministru de externe în noul guvern pe care Angela Merkel se pregăteşte să îl formeze.

Martin Schulz, care a mai anunţat că va părăsi preşedinţia SPD cucerită în urmă cu un an, exclusese însă categoric că se va alătura unui guvern condus de şefa conservatorilor.

În ce îl priveşte, Sigmar Gabriel nu va face parte din marea coaliţie alcătuită cu dificultate de Angela Merkel. Miercuri dimineaţă, tabăra conservatoare a cancelarului şi social-democraţii au căzut de acord asupra unui program comun de guvernare şi au întocmit lista ministerelor pe care le va deţine fiecare partid.

Sigmar Gabriel a mai afirmat că fiica sa Marie, în vârstă de aproape şase ani, i-a spus după acordul guvernamental: "Tăticule, nu fi trist. Acum vei avea mai mult timp pentru noi. E mai bine, totuşi, decât cu domnul cu păr pe faţă", o referinţă explicită la Martin Schulz care poartă barbă.

"Mi-am asumat cu plăcere funcţia de ministru de externe şi în ochii cetăţenilor mi-am îndeplinit bine îndatoririle", a continuat Sigmar Gabriel. "Este clar că regret că această stimă publică a muncii mele lasă complet indiferentă nou a conducere a SPD", a deplâns el.

Alt semn de nemulţumire: ministrul german de externe şi-a anulat participarea prevăzută la sfârşitul săptămânii la Conferinţa de Securitate de la Munchen (sud).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante