Germania speră că alegerile anticipate anunțate de Londra vor duce la mai multă claritate în privința Brexit-ului

Germania speră că alegerile anticipate anunțate de Londra vor duce la mai multă claritate în privința Brexit-ului

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a afirmat că speră că alegerile legislative anticipate convocate de către premierul britanic Theresa May vor duce la mai multă ''claritate și responsabilitate'' în negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeană despre ieșirea regatului din blocul comunitar, relatează Reuters.

''Responsabilitatea și încrederea sunt mai importante ca niciodată după votul britanicilor pentru Brexit'', a declarat Gabriel într-un interviu pentru Funke Mediengruppe, menționând că perioadele de incertitudine nu sunt folositoare pentru relațiile dintre UE și Marea Britanie.

''Să sperăm că noile alegeri anunțate astăzi de către premierul Theresa May pot duce la mai multă claritate și responsabilitate în negocierile cu Uniunea Europeană'', a afirmat șeful diplomației germane.

Theresa May a anunțat marți alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, estimând că aceasta este singura cale de a garanta stabilitatea politică pentru viitorii ani în timp ce Londra negociază ieșirea din Uniunea Europeană. Viitoarele alegeri legislative la termen erau prevăzute pentru 2020. Dar, Theresa May, a cărei popularitate se află într-un moment de vârf, consideră că este un moment bun de a încerca să-și întărească legitimitatea și să aibă întreaga libertate de acțiune în timp ce începe o perioadă de doi ani de discuții cu UE pentru a negocia o separare care se anunță dureroasă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro