Germania: Steinmeier se va întâlni cu Merkel, Schulz și Seehofer, în speranța de a reînnoi ''marea coaliție''

Germania: Steinmeier se va întâlni cu Merkel, Schulz și Seehofer, în speranța de a reînnoi ''marea coaliție''

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va avea săptămâna viitoare o întâlnire comună cu cancelarul Angela Merkel (CDU), cu liderul SPD, Martin Schulz, și cu șeful CSU, Horst Seehofer, în speranța că va deschide calea pentru o nouă ''mare coaliție'', potrivit președinției germane, relatează vineri DPA și Reuters.

''După ce s-a întâlnit separat în această săptămână cu liderii CDU, CSU și SPD, președintele federal a convenit să aibă o întâlnire comună cu ei la Schloss Bellevue. Întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare. Data exactă a întâlnirii va fi comunicată ulterior'', a afirmat purtătorul de cuvânt al președinției într-un comunicat.

Comunicatul survine după eșuarea, duminică seara, a negocierilor pentru formarea unui nou guvern între conservatorii cancelarului Merkel — Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și ramura sa bavareză Uniunea Creștin-Socială (CSU)—, Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii) și Verzii (ecologiștii).

Germania este condusă în prezent de un guvern interimar.

CDU/CSU a guvernat împreună cu SPD într-o ''mare coaliție'' începând din 2013 și guvernul lor interimar rămâne în funcție după alegerile din septembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate