Germania: Succesorul lui Armin Laschet la conducerea CDU va fi ales în ianuarie

Germania: Succesorul lui Armin Laschet la conducerea CDU va fi ales în ianuarie

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), care a suferit o înfrângere dureroasă la alegerile parlamentare desfăşurate în Germania pe 26 septembrie, îşi va alege un nou lider la începutul anului viitor, au anunţat marţi mai mulţi participanţi la o reuniune a formaţiunii politice, potrivit DPA.

Liderul care îi va succeda lui Armin Laschet la conducerea CDU va fi ales la un congres al partidului care va avea loc la Hanovra, pe 21 ianuarie 2022.

CDU ar urma să intre în opoziţie după 16 ani în care guvernul conservator de la Berlin a fost condus de Angela Merkel.

Partidul Social-Democrat (SPD), condus de Olaf Scholz, a obţinut 27,5% din voturi în alegerile din septembrie, devansând blocul conservator format din Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială, care a luat 24,1% din sufragii.

După o rundă de discuţii exploratorii, SPD, Verzii (14,8% din voturi) şi Partidul Liber-Democrat (FDP, 11,5%) au început tratative oficiale într-un climat de optimism al tuturor părţilor că vor ajunge la un acord înainte de Crăciun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...