Germania: Toate cele trei persoane ucise vineri la Wuerzburg erau femei

Germania: Toate cele trei persoane ucise vineri la Wuerzburg erau femei

Cele trei persoane înjunghiate mortal vineri la Wuerzburg, în sudul Germaniei, de un somalez în vârstă de 24 de ani au fost ucise într-un magazin şi toate erau femei, a anunţat sâmbătă poliţia, transmite dpa.

Imediat înainte de atac, agresorul întrebase despre cuţite în magazin, apoi a luat unul expus şi a început să o înjunghie pe vânzătoare, rănind-o mortal.

El a omorât apoi alte două femei, după care a atacat oameni aflaţi într-o bancă şi pe stradă, arată rezultatele de până acum ale anchetei.

'Am văzut oameni răniţi. Am văzut oameni morţi', a declarat şeful poliţiei locale, Gerhard Kallert, mulţumindu-le cetăţenilor care s-au aflat într-o situaţie extremă şi au ajutat ca atacatorul să fie împins într-o stradă fără ieşire.

Împotriva suspectului a fost emis mandat de arestare pentru trei omoruri şi şase tentative de omor, a indicat sâmbătă avocatul său.

Avocatul din oficiu Hanjo Schrepfer a declarat că clientul său va fi plasat în arest preventiv într-o închisoare sâmbătă şi că, în ciuda rănii la picior, poate fi încarcerat.

Avocatul a afirmat într-un interviu că suspectul nu pare să fi avut o motivaţie islamistă, dar a precizat că, 'oficial, el nu a spus nimic despre incident'.

Potrivit ministrului federal de interne Horst Seehofer, motivul crimelor este încă neclar. 'O evaluare finală a motivului nu este posibilă deocamdată, aşa încât nu putem exclude nimic în acest moment. Investigaţiile la nivel federal şi regional se desfăşoară cu toată rapiditatea', a declarat ministrul pentru ediţia duminicală a cotidianului Bild.

Agresorul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel an la Wuerzburg, a acţionat cu o 'extremă brutalitate', a spus după atac ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.

Somalezul fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce 'se făcuse remarcat' printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a declarat ministrul pentru presă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria