Germania trimite avioane de luptă la baza Mihail Kogălniceanu

Germania trimite avioane de luptă la baza Mihail Kogălniceanu

Începând cu sfârșitul lunii noiembrie, Germania va trimite patru avioane Eurofighter în România, la Mihail Kogălniceanu , cel mai probabil, pentru a sprijini misiunea de poliție aeriană a NATO, arată Reuters .

FOTO Bundeswehr/Philippe Stupp

Decizia vine la câteva săptămâni după atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, desfășurate chiar lângă granița cu România. Resturile de drone găsite în România au crescut riscurile de securitate pentru alianța militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare" loviturile rusești din apropierea graniței, chiar dacă nu existau indicii că Rusia intenționa să lovească un membru NATO.

Conform unor surse primii dintre cei până la 80 de soldați germani care vor fi găzduiți la o bază militară de lângă Constanța vor pleca spre România în cursul zilei de joi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?