Germania: Un bărbat care a intrat cu maşina într-o paradă, condamnat la închisoare pe viaţă

Germania: Un bărbat care a intrat cu maşina într-o paradă, condamnat la închisoare pe viaţă

O instanţă din Germania a condamnat un bărbat la închisoare pe viaţă pentru că a intrat anul trecut cu maşina într-o paradă de carnaval în oraşul Volkmarsen din vestul ţării, rănind zeci de persoane, inclusiv 20 de copii, a relatat joi site-ul tagesschau.de, preluat de Reuters.

Bărbatul, un localnic acum în vârstă de 31 de ani, a fost acuzat că a intrat deliberat cu maşina într-un mare grup de persoane cu intenţia de a ucide de Rosenmontag (Lunea Trandafirilor), cel mai important moment din sezonul carnavalurilor din Germania.

Închisoarea pe viaţă este cea mai severă sentinţă posibilă în Germania. Instanţa din Kassel a considerat că vina bărbatului este una gravă, ceea ce înseamnă că sentinţa nu va fi revizuită automat după 15 ani în perspectiva unei potenţiale eliberări condiţionate, a precizat tagesschau.de.

Lunea Trandafirilor este o tradiţie importantă în zonele catolice din Germania, în special în Renania, unde mii de persoane se costumează, consumă alcool şi ies în stradă pentru a urmări care alegorice care deseori ironizează figuri publice.

Securitatea la evenimentele publice din Germania a fost întărită după ce un tunisian cu legături cu militanţi islamişti a intrat cu un camion în mulţimea adunată la un târg de Crăciun la Berlin în 2016, omorând 12 persoane. El a fost ulterior împuşcat mortal de poliţia italiană după ce fugise din ţară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...