Germania va modifica legislaţia pentru a preveni radicalizarea islamistă a tinerilor pe internet

Germania va modifica legislaţia pentru a preveni radicalizarea islamistă a tinerilor pe internet

Germania va introduce în acest an modificări legislative pentru protejarea minorilor în mediul online în special împotriva radicalizării islamiste, a declarat marţi ministrul familiei, Franziska Giffey, transmite dpa.

Cadrul legal are nevoie urgentă de aducere la zi în lumina noilor provocări şi riscuri, a subliniat oficialul german, la prezentarea unui raport intitulat 'Islamismul pe Net 2018'.

Modificările vor include setări implicite securizate pentru serviciile de chat, sisteme de raportare a abuzurilor şi cerere de asistenţă, precum şi categorii clare de vârstă, a menţionat ea.

Raportul a dezvăluit modul în care islamiştii s-au folosit cu succes de pretinsa interzicere a vălului islamic în spaţii publice şi de retragerea fotbalistului Mesut Ozil din echipa naţională, pentru a stabili contacte cu tineri.

Mesut Ozil, care este de origine turcă, s-a retras din naţionala Germaniei în urma controversei iscate de fotografia în care apărea alături de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan înaintea unui scrutin.

Ministrul Franziska Giffey a subliniat că profesorii şi asistenţii sociali trebuie să recunoască simbolurile islamiste radicale pentru ca problemele să poată fi identificate într-un stadiu precoce.

'Am văzut adesea toate simbolurile de care vorbim aici', a afirmat Franziska Giffey, fost primar al districtului berlinez Neukoelln, cu o numeroasă populaţie imigrantă.

Agenţia jugendschutz.net, înfiinţată de guvern pentru protecţia minorilor care utilizează internetul, a contabilizat anul trecut 872 de infracţiuni legate de propaganda islamistă.

YouTube a şters 99% din cazurile semnalate, Instagram 98% şi Facebook 82%.

În schimb, serviciul de mesagerie Telegram, considerat 'o platformă extrem de relevantă pentru propaganda islamistă', a şters doar 58% din cazurile ce i-au fost semnalate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă