Germania: Verzii se declară gata să înceapă negocieri cu cancelarul Merkel pentru a forma o nouă coaliție tripartită

Germania: Verzii se declară gata să înceapă negocieri cu cancelarul Merkel pentru a forma o nouă coaliție tripartită

Partidul ecologist german Verzii s-a declarat marți gata să înceapă negocieri cu cancelarul Angela Merkel pentru a forma o nouă coaliție tripartită, transmite dpa.

Verzii "vor depune toate eforturile" pentru a încerca să creeze o coaliție cu Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a lui Merkel și cu Partidul Liber Democrat (FDP), a afirmat liderul parlamentar al formațiunii, Anton Hofreiter.

Acesta a menționat însă că formarea unei noi coaliții nu este un proces automat.

Verzii s-au raliat poziției anunțate de Partidul Social-Democrat SPD, angajându-se să continue lupta împotriva 'Alternativei pentru Germania' (AfD) în parlament, unde această formațiune a fost aleasă pentru prima dată la legislativele desfășurate duminică.

Cancelarul Angela Merkel a făcut luni primul pas către formarea unei coaliții guvernamentale în urma alegerilor. Conservatorii intenționează să aibă tratative cu liberalii (FDP), cu Partidul Social-Democrat (SPD) și cu Verzii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...