Germania: Violenţele extremiste, în creştere la Berlin în 2019, arată un raport al serviciului de informaţii interne

Germania: Violenţele extremiste, în creştere la Berlin în 2019, arată un raport al serviciului de informaţii interne

Extremiştii, atât cei de dreapta, cât şi cei de stânga, au comis mai multe infracţiuni violente în 2019 în capitala germană Berlin decât în anul anterior, indică un raport anual al Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV, serviciul german de informaţii interne), transmite joi dpa.

La Berlin, acţiunile cu violenţă atribuite extremiştilor de dreapta au înregistrat o creştere de peste două ori, de la 96 în 2018 la 205 în anul trecut.

În acelaşi interval, numărul infracţiunilor violente ale extremiştilor de stânga a crescut de la 121 la 150. Aceeaşi situaţie se constată în landul Baden-Wuerttemberg (sud-vest), unde anul trecut au fost consemnate 112 infracţiuni de acest fel, faţă de 60 în 2018.

În schimb, în toate celelalte landuri au fost consemnate tendinţe mai încurajatoare, scăderea cea mai drastică înregistrându-se în Renania de Nord - Westfalia (vest), regiunea cea mai populată a Germaniei, unde violenţele de extremă stânga s-au redus de la 446 în 2018 la 200 în 2019, iar cele ale extremiştilor de dreapta, de la 216 la 158.

Violenţele extremiste au fost în scădere şi în landul vestic Renania-Palatinat şi în cel estic Saxonia, arată aceeaşi sursă.

Raportul anual al BFV îşi propune să prezinte un tablou al ameninţării reprezentate de extremiştii germani.

Documentul mai notează că, în pofida unei scăderi puternice a imigraţiei, aceasta are un 'potenţial ridicat de mobilizare' în mediile de extremă dreapta, ceea ce 'poate produce momente de pericol'.

Într-o declaraţie făcută joi la postul Inforadio al RBB, ministrul de interne din landul Turingia (est), Georg Maier, a cerut să se acţioneze mai decis împotriva extremismului de dreapta, el atrăgând atenţia că 'democraţia se află sub presiune'.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Așa o fi?

3 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…