Germania: Wolfgang Schaeuble vrea măsuri rapide pentru implementarea reducerilor de taxe, de 15 miliarde de euro

Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, intenționează să meargă înainte cu măsurile propuse privind reducerea taxelor cât mai rapid cu putință, iar Guvernul de la Berlin ar putea lua în considerare un prim set de măsuri săptămâna viitoare, a anunțat vineri publicația germană Bild, transmite Reuters.

Germania, cea mai mare economie europeană, are posibilitatea de a efectua reduceri de taxe de aproximativ 15 miliarde de euro, după alegerile federale din septembrie 2017, a afirmat marți Wolfgang Schaeuble, la prezentarea proiectului de buget pe 2017. Dar ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, a cerut mai multe investiții pentru îngrijirea copiilor, educație și infrastructură în locul utilizării surplusului bugetar pentru reducerea taxelor, așa cum a solicitat ministrul german de Finanțe.

Wolfgang Schaeuble a propus reducerea taxelor pe venit și pe salarii pentru germanii cu câștiguri mici și medii. Proiectul de buget pe 2017 prevede cheltuieli de 328,7 miliarde de euro, cu 3,7% mai mari decât în 2016, pe fondul suplimentării fondurilor alocate asistenței sociale, educației, cercetării, transporturilor, infrastructurii digitale, ordinii publice și apărării.

Însă, ministrul german de Finanțe vrea să înceapă rapid procesul prin adoptarea unor reduceri de taxe la începutul lui 2017, restul măsurilor urmând să fie anunțate în 2018, se arată în articolul apărut în Bild.

"Vrem să aprobăm rapid reducerile de taxe", a declarat Schaeuble pentru publicația germană, care a anunțat că săptămâna viitoare Guvernul de la Berlin ar putea lua în considerare un prim set de măsuri, ce vizează reduceri de taxe de aproximativ șase miliarde de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV