Germania/Dezbatere televizată: Trump, persoana nepotrivită pentru a pune capăt conflictului nuclear nord-coreean, consideră Schulz

Germania/Dezbatere televizată: Trump, persoana nepotrivită pentru a pune capăt conflictului nuclear nord-coreean, consideră Schulz

Președintele american Donald Trump nu este persoana potrivită pentru a pune capăt conflictului cu Coreea de Nord pe tema programului său nuclear, a declarat duminică - în cadrul singurei dezbateri televizate înaintea alegerilor din 24 septembrie - social-democratul Martin Schulz, contracandidatul cancelarului german Angela Merkel, informează dpa.

Schulz a admis totuși că Trump a fost "moderat" în răspunsul său la ultimul — și cel mai puternic — test nuclear efectuat de Coreea de Nord duminică.

"Problema este impredictibilitatea lui Trump", a spus Schulz, adăugând că Europa și Germania au nevoie de persoane predictibile la Casa Albă.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel s-a angajat să facă tot ce-i stă în putință pentru a-l convinge pe președintele Trump că este nevoie de "o soluție pașnică" pentru criza nord-coreeană, transmite EFE.

"Pentru noi nu există decât soluția pașnică", a spus Merkel, care a amintit că a vorbit duminică la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron, pentru a apăra necesitatea unui rol european mai important în această criză și a dezvăluit că intenționează să discute situația și cu liderii din Rusia, China, Japonia, Coreea de Sud, dar și cu Trump.

Cancelarul german a recunoscut că "are dezacorduri foarte mari" cu președintele american și a dat ca exemple viziunile total opuse ale celor doi în ceea ce privește schimbarea climatică sau în fața "oribilelor incidente rasiste" de la Charlottesville (Virginia), dar a amintit că este nevoie de SUA în multe aspecte și în soluționarea crizelor globale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri