Germanii au anunțat că Zelenski va merge la Berlin în luna mai. Kievul, nemulțumit de anunț, ia în considerare să anuleze vizita

Germanii au anunțat că Zelenski va merge la Berlin în luna mai. Kievul, nemulțumit de anunț, ia în considerare să anuleze vizita

Conducerea de la Berlin a făcut un anunț surprinzător legat de o posibilă vizită a lui Volodimir Zelenski în Germania. Anunțul i-a luat prin surprindere chiar și pe cei de la Kiev, care acum iau în calcul să anuleze posibila vizită, anunțată în luna mai.

FOTO Profimedia

Mass-media, dar și poliția germană a făcut public anunțul venirii lui Zelenski în Berlin, pe data de 13 mai, ca răspuns la invitația cancelarului german Olaf Scholz. Liderul ucrainean va merge în ziua următoare la Aachen, unde va primi premiul Charlemagne.

„La invitaţia cancelarului federal, preşedintele Ucrainei, domnul Volodimir Zelenski, este aşteptat să efectueze o vizită oficială la Berlin şi Aachen în perioada 13-14 mai”, a precizat poliţia federală într-un comunicat transmis agenţiei Reuters.

Potrivit publicației t-online, se pare că vestea venirii lui Zelenski în Berlin a nemulțumit guvernul ucrainean care consideră că germanii au făcut un lucru iresponsabil. Astfel, Kievul ia în calcul să anuleze vizita din cauza riscurilor prea mari de securitate la care ar fi expus liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a avut mai multe vizite externe în ultimele luni, dar de fiecare dată acestea au fost planificate în secret. Scopul vizitelor externe ale liderului de la Kiev sunt pentru a crește ajutorul militar, dar și pentru a face lobby pentru accederea Ucrainei în spațiul NATO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro