Ghena (CSM): Procurorul Negulescu a trimis cerere de demisie din magistratură

Ghena (CSM): Procurorul Negulescu a trimis cerere de demisie din magistratură

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a confirmat, luni, pentru AGERPRES, că procurorul Mircea Negulescu a transmis o cerere de demisie din magistratură.

Negulescu a transmis cererea pe email, vineri seară , urmând ca aceasta să fie luată în discuție, a precizat Ghena.

Miercurea trecută, Mircea Negulescu ceruse încetarea activității în cadrul DNA.

''Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare'', se preciza într-un comunicat al DNA.

CSM a admis solicitarea lui Negulescu de încetare a activității în cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA și de a lucra la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Ulterior, Inspecția Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a acestuia.

"La 15.02.2017, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior, au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", a comunicat, vineri, Compartimentul de informare publică al IJ la solicitarea AGERPRES.

De asemenea, a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a magistratului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Mircea Negulescu a instrumentat, printre altele, dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care a fost trimis în judecată și fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dosarul "Lukoil", cu prejudiciu estimat la aproximativ două miliarde de euro, și a fost unul dintre procurorii care se ocupau, în cadrul DNA Ploiești, de dosarul Ghiță-Ponta-Blair.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...