Ghena: Preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale

Ghena: Preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a precizat miercuri, în urma diferitelor poziții adoptate de membrii CSM generate de lipsa cvorumului, că preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale și singura modalitate echilibrată și instituțional corectă pentru depășirea acestui moment este reașezarea tuturor activităților instituționale în cadrul procedural reglementat.

Mariana Ghena a venit cu o serie de precizări printr-un comunicat transmis AGERPRES ca urmare a apariției în spațiul mediatic a unor materiale de informare prin care membri ai CSM au exprimat poziții și argumente diferite privind situația ce a generat lipsa cvorumului prevăzut de lege pentru desfășurarea ședinței de miercuri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

"Având în vedere situația de imposibilitate a asigurării cvorumului legal pentru desfășurarea ședinței plenului Consiliului Superior al Magistraturii programată a avea loc astăzi, 30 august, cu începere de la orele 11, precum și mesajele publice ale membrilor Consiliului, apreciez că singura modalitate/opțiune echilibrată și instituțional corectă pentru depășirea acestui moment o reprezintă reașezarea tuturor activităților instituționale în cadrul procedural reglementat", susține Ghena.

Potrivit acesteia, punctele de vedere recent exprimate public reprezintă opinii și argumente ce pot fi valorificate într-un demers comun, întreprins de toți membrii Consiliului, pentru corelare și armonizare atât la nivel de principii, cât și la nivelul modalităților de expunere și exprimare a acestora.

Mai mult, Ghena arată că preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale și garanțiilor procesuale în desfășurarea procedurilor privind activitatea instituțională.

"Îmi exprim încrederea că din perspectivă instituțională acest demers va conduce, cu rezultat imediat, la unitate și coeziune decizională", a conchis Mariana Ghena.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție