Ghena: Preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale

Ghena: Preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a precizat miercuri, în urma diferitelor poziții adoptate de membrii CSM generate de lipsa cvorumului, că preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale și singura modalitate echilibrată și instituțional corectă pentru depășirea acestui moment este reașezarea tuturor activităților instituționale în cadrul procedural reglementat.

Mariana Ghena a venit cu o serie de precizări printr-un comunicat transmis AGERPRES ca urmare a apariției în spațiul mediatic a unor materiale de informare prin care membri ai CSM au exprimat poziții și argumente diferite privind situația ce a generat lipsa cvorumului prevăzut de lege pentru desfășurarea ședinței de miercuri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

"Având în vedere situația de imposibilitate a asigurării cvorumului legal pentru desfășurarea ședinței plenului Consiliului Superior al Magistraturii programată a avea loc astăzi, 30 august, cu începere de la orele 11, precum și mesajele publice ale membrilor Consiliului, apreciez că singura modalitate/opțiune echilibrată și instituțional corectă pentru depășirea acestui moment o reprezintă reașezarea tuturor activităților instituționale în cadrul procedural reglementat", susține Ghena.

Potrivit acesteia, punctele de vedere recent exprimate public reprezintă opinii și argumente ce pot fi valorificate într-un demers comun, întreprins de toți membrii Consiliului, pentru corelare și armonizare atât la nivel de principii, cât și la nivelul modalităților de expunere și exprimare a acestora.

Mai mult, Ghena arată că preocuparea tuturor membrilor CSM trebuie să fie aceea de a da eficiență dispozițiilor legale și garanțiilor procesuale în desfășurarea procedurilor privind activitatea instituțională.

"Îmi exprim încrederea că din perspectivă instituțională acest demers va conduce, cu rezultat imediat, la unitate și coeziune decizională", a conchis Mariana Ghena.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante