GHERLANII, stresați, s-au strâns la sediul PSD!

GHERLANII, stresați, s-au strâns la sediul PSD!

Gherlanii sunt stresați. Au început să se strângă la sediul central al partidului, fără a exista vreo ședință oficială, pentru a aștepta pronunțarea sentinței în dosarul "Referendumul". 

Între cei care s-au reunit la sediul PSD se află europarlamentarul Viorica Dăncilă, secretarul general al partidului, Marian Neacșu, secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, președintele PSD sector 5, Daniel Florea, președintele CJ Olt, Paul Stănescu, deputatul Florin Iordache, președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, Ionel Arsene — secretar regional, președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, președintele PSD Călărași, Dan Cristodor, primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță. Sunt așteptați președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele executiv Valeriu Zgonea.

In jurul orei 13.00 au mai ajuns la sediul PSDprimarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, europarlamentarul Dan Nica, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, deputatul Ionut Vulpescu, liderul PSD Buzau, Marcel Ciolacu, presedintele PSD sector 1, Dan Tudorache, Mihai Mohaci - presedinte interimar al PSD Brasov, deputatul Dumitru Chirita.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță vineri sentința definitivă în dosarul "Referendumul", în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.

Ultimul termen al procesului a avut loc pe 8 aprilie, însă completul de judecată condus de Livia Stanciu a decis să amâne pronunțarea sentinței cu două săptămâni, pentru a da posibilitate avocaților să depună la dosar concluzii scrise.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnați, inclusiv de Liviu Dragnea.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor