Ghinea (USR): Nu există formal o sesiune extraordinară; vom semna o sesizare la CCR

Ghinea (USR): Nu există formal o sesiune extraordinară; vom semna o sesizare la CCR

Deputatul Cristian Ghinea (USR), secretar în Biroul permanent al Camerei Deputaților, a declarat marți că sesiunea extraordinară a Parlamentului nu a fost convocată formal, deoarece Biroul permanent nu a avut cvorum, și a subliniat că formațiunea sa va semna o sesizare din partea Opoziției la Curtea Constituțională a României (CCR) pe acest subiect.

"Au lipsit reprezentanții Puterii (n.r — de la Biroul permanent), în frunte cu domnul Dragnea. (...) Nu există formal în acest moment sesiune extraordinară", a spus Ghinea.

El a precizat că USR se va ralia unui demers privind sesizarea CCR în acest caz.

"Nu poate un singur om, printr-o singură semnătură, să declare sesiune extraordinară deschisă fără Biroul permanent. (...) Biroul permanent nu a avut cvorum pentru că domnul Dragnea, cel care a semnat această hârtie, nu a fost aici și alți câțiva membri ai PSD. Domnul Dragnea trebuie să vină la serviciu dacă vrea sesiune extraordinară. (...) Evident că vom semna și noi împreună cu colegii de la Opoziție această sesizare la CCR", a mai spus Ghinea.

Și liderul grupului deputaților PNL Raluca Turcan a declarat că nu sunt îndeplinite condițiile legale și constituționale pentru ca sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților să fie convocată . Ea a adăugat că membrii Biroului permanent din Opoziție au fost prezenți și că astfel Opoziția și-a exprimat disponibilitatea ca în Parlament să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară.

"Vom sesiza Curtea Constituțională cu acest derapaj", a precizat Turcan.

Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, convocată pentru marți, nu a putut avea loc din lipsă de cvorum.

La ora 15,00, urmează să aibă loc ședința de plen a Camerei Deputaților.

Vicepreședintele Camerei Florin Iordache a arătat că plenul va avea loc pentru că a fost convocat luni de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, chiar dacă ședința Biroului permanent nu s-a putut ține din lipsă de cvorum.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile, de marți până vineri, lui Florin Iordache.

"În perioada 8-11 august atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților", este decizia Camerei care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa