Ghiță, AUDIAT la DNA

Ghiță, AUDIAT la DNA

Sebastian Ghita s-a prezentat din nou, joi, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost chemat de procurori, la o zi dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA privind retinerea si arestarea sa in dosarul in care Ghita este acuzat de dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Chestionat de jurnalisti in legatura cu faptul ca CSM a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile sale in acest caz, Sebastian Ghita a spus ca "Sunt multe chestiuni de discutat in plenul CSM de catre Inspectia Judiciara legat de aceasta situatie de la Prahova. Inca nu am inteles cine, cum, scoate informatiile din dosare."

Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Luminita Palade, a sesizat joi Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile pe care Sebastian Ghita le-a facut despre dosarul in care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie. Sesizarea vicepresedintelui CSM vizeaza afirmatiile facute de Sebastian Ghita "in cadrul interviului difuzat in cadrul Stirilor postului de televiziune B1 TV in data de 29 martie 2016 la orele 22:00, precum si cele cuprinse in discursul sustinut in sedinta Plenului Parlamentului Romaniei in data de 30 martie 2016".

Procurorul Luminita Palade a sesizat Inspectia Judiciara "in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, pentru a stabili daca si in ce masura prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM.

Sebastian Ghita a facut referire, in discursurile sale, la modalitate in care se desfasoara ancheta, la faptul ca au aparut in spatiul public date din dosar si a sustinut ca procurorii i-au cerut, indirect, sa faca denunturi impotriva fostului premier Victor Ponta.

Numele fostului premier apare si el in dosarul lui Sebastian Ghita, in declaratia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor ca Victor Ponta i-ar fi oferit functii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si la Departamentul de Lupta Antifrauda.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?