Ghiță, ce BOU! A făcut CIRC în față la DNA dar N-A INTRAT! N-avea buletinul la el!

Ghiță, ce BOU! A făcut CIRC în față la DNA dar N-A INTRAT! N-avea buletinul la el!

Ghiță, mai bou ca niciodată! Sebastian Ghiţă nu a fost primit la DNA pentru că a venit fără act de identitate. Plângerea PRU împotriva lui Cioloş, trimisă la Secţia a doua!

Sebastian Ghiţă nu a fost primit, vineri dimineaţă, în sediul DNA, deoarece nu a avut act de identitate, au declarat surse judiciare pentru News.ro, care au precizat că plângerea Partidului România Unită (PRU) împotriva premierului Dacian Cioloş, în legătură cu achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia pământului”, depusă de preşedintele PRU, Bodan Diaconu, a fost trimisă la Secţia a doua a Direcţiei.

Deputatul Sebastian Ghiţă nu a fost primit, vineri dimineaţă, în sediul DNA, pentru a depune plângere împotriva lui Dacian Cioloş, alături de preşedintele PRU Bogdan Diaconu, deoarece nu a avut act de identitate, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

De altfel, Ghiţă nu este semnatarul plângerii, ea fiind depusă, în numele Partidului România Unită, de preşedintele acestei formaţiuni.

Aceleaşi surse au precizat, pentru News.ro, că plângerea vizează presupuse abuzuri în legătură cu aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil şi cu aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 19/2016 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2016.

Procurorii urmează să analizeze dacă cele sesizate reprezintă infracţiuni de competenţa DNA, plângerea fiind trimisă la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, potrivit aceloraşi surse.

"Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloş pentru infracţiunea de abuz în serviciu, înşelăciune, în speţa numită Cuminţenia Pământului. Ştim că au fost nişte evaluări, făcute de experţi. Au spus prima dată 800.000, apoi 1.200.000, două milioane, trei milioane, ultima evaluare a fost cinci milioane (de euro, n.r.). Iată că Guvernul Cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară", a declarat, vineri dimineaţă, Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, înainte de a intra în sediul DNA.

La rândul său, deputatul Sebastian Ghiţă, membru PRU, a susţinut că achiziţionarea operei ”Cuminţenia pământului” din bani publici, cu cinci sau cu 11 milioane de euro, ”poate fi startul unui nou ANRP”.

”Aşa cum am văzut jefuirea românilor cu Fondul Proprietatea şi cu retrocedarea clădirilor şi terenurilor, aşa ne vom trezi şi cu retrocedări, cumpărări de opere de artă la preţuri supraevaluate, ori asta noi nu prea ne permitem cu banii pe care îi avem în România”, a spus Ghiţă.

Pe 12 octombrie, Guvernul a anunţat că opera “Cuminţenia Pământului“ va fi achiziţionată de statul român.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție