Ghiță, ce BOU! A făcut CIRC în față la DNA dar N-A INTRAT! N-avea buletinul la el!

Ghiță, ce BOU! A făcut CIRC în față la DNA dar N-A INTRAT! N-avea buletinul la el!

Ghiță, mai bou ca niciodată! Sebastian Ghiţă nu a fost primit la DNA pentru că a venit fără act de identitate. Plângerea PRU împotriva lui Cioloş, trimisă la Secţia a doua!

Sebastian Ghiţă nu a fost primit, vineri dimineaţă, în sediul DNA, deoarece nu a avut act de identitate, au declarat surse judiciare pentru News.ro , care au precizat că plângerea Partidului România Unită (PRU) împotriva premierului Dacian Cioloş, în legătură cu achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia pământului”, depusă de preşedintele PRU, Bodan Diaconu, a fost trimisă la Secţia a doua a Direcţiei.

Deputatul Sebastian Ghiţă nu a fost primit, vineri dimineaţă, în sediul DNA, pentru a depune plângere împotriva lui Dacian Cioloş, alături de preşedintele PRU Bogdan Diaconu, deoarece nu a avut act de identitate, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

De altfel, Ghiţă nu este semnatarul plângerii, ea fiind depusă, în numele Partidului România Unită, de preşedintele acestei formaţiuni.

Aceleaşi surse au precizat, pentru News.ro, că plângerea vizează presupuse abuzuri în legătură cu aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil şi cu aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 19/2016 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2016.

Procurorii urmează să analizeze dacă cele sesizate reprezintă infracţiuni de competenţa DNA, plângerea fiind trimisă la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, potrivit aceloraşi surse.

"Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloş pentru infracţiunea de abuz în serviciu, înşelăciune, în speţa numită Cuminţenia Pământului. Ştim că au fost nişte evaluări, făcute de experţi. Au spus prima dată 800.000, apoi 1.200.000, două milioane, trei milioane, ultima evaluare a fost cinci milioane (de euro, n.r.). Iată că Guvernul Cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară", a declarat, vineri dimineaţă, Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, înainte de a intra în sediul DNA.

La rândul său, deputatul Sebastian Ghiţă, membru PRU, a susţinut că achiziţionarea operei ”Cuminţenia pământului” din bani publici, cu cinci sau cu 11 milioane de euro, ”poate fi startul unui nou ANRP”.

”Aşa cum am văzut jefuirea românilor cu Fondul Proprietatea şi cu retrocedarea clădirilor şi terenurilor, aşa ne vom trezi şi cu retrocedări, cumpărări de opere de artă la preţuri supraevaluate, ori asta noi nu prea ne permitem cu banii pe care îi avem în România”, a spus Ghiţă.

Pe 12 octombrie, Guvernul a anunţat că opera “Cuminţenia Pământului“ va fi achiziţionată de statul român.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!