Ghiță și Vodă Floc, CIRC la DNA! Au venit să-l DENUNȚE pe Cioloș pentru CORUPȚIE!

Ghiță și Vodă Floc, CIRC la DNA! Au venit să-l DENUNȚE pe Cioloș pentru CORUPȚIE!

Sebastian Ghiță și Vodă Floc, adică aș-zisul lider al PRU, Bogdan Diaconu, au ajuns la DNA unde au declarat-incredibil, Ghiță i-a dat voie lui Vodă Floc să vorbească- că au venit să-l denunțe pe Dacian Cioloș pentru corupție în legătură cu achiziționarea „Cumințeniei Pământului”.

''Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș, pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speța numită 'Cumințenia Pământului'. Guvernul Dacian Julien Cioloș a început un nou program pentru România, achiziționarea de opere de artă la prețuri de 10 ori umflate'', a declarat liderul PRU, Vodă Floc.

La rândul său, Sebastian Ghiță a spus, la intrarea în sediul DNA, că Guvernul a cheltuit bani pentru o operă de artă care nu putea fi scoasă din țară.

"Știu că au fost niște evaluări făcute, niște expertize (...). Ultima evaluare a fost cinci milioane. Iată că Guvernul Cioloș a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul național și nu putea fi scoasă din țară", a arătat Ghiță.

De asemenea, deputatul a precizat că procurorii trebuie să fie în acest caz echidistanți și imparțiali și să înceapă cercetările la ''această mega fraudă, care se poate transforma într-un nou ANRP''.

"În primul rând, procurorii DNA trebuie să ne arate tuturor românilor, așa cum pretind, că sunt echidistanți și imparțiali și nu sunt niște procurori care pentru unii sunt mumă și pentru alții ciumă. Și cred că în primul rând trebuie să înceapă cercetările la această mega fraudă de astăzi care se poate transforma într-un nou ANRP", a mai arătat Sebastian Ghiță.

Totodată, Sebastian Ghiță a spus că, potrivit notelor SRI, este exclus ca opera lui Brâncuși să poată fi achiziționată din bani publici.

"Vreau să spun că am informații precise, l-ați auzit și pe Victor Ponta spunându-vă acest lucru. Am informații precise că această operă de artă a avut niște evaluări, iar notele date de SRI Guvernului României au precizat foarte clar statutul acestei opere de artă și faptul că este exclus ca ea să poată fi achiziționată din bani publici, cu atât mai puțin cu cât se dorește a fi achiziționată cu cinci milioane sau 11 milioane de euro. (...) Așa cum am văzut jefuirea românilor cu Fondul proprietatea și cu retrocedarea clădirilor și terenurilor, așa ne vom trezi și cu retrocedări, cumpărări de opere de artă la prețuri supraevaluate. Ori asta noi nu prea ne permitem cu banii pe care îi avem în România", a precizat Sebastian Ghiță.





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”