Gică Hagi renunță la Farul. „Nu pot face mai mult. Să vină altul mai bun. Eu nu mai am de unde”

Gică Hagi renunță la Farul. „Nu pot face mai mult. Să vină altul mai bun. Eu nu mai am de unde”

Gică Hagi a ajuns la fundul sacului și la capătul puterilor. A spus-o răspicat ieri, într-o conferință de presă în care a analizat situația clubului Farul. Managerul campioanei a dezvăluit ce schimbări vrea să facă în cadrul clubului, dar și viața de antrenor.

Gică Hagi nu mai face față cheltuielilor de la Farul. Foto Sportpictures

„Trebuie să reflectăm la ce vom face în viitor. Farul, dacă are pretenția să fie un club mare, trebuie să schimbe multe de anul viitor. Când faci sport, nu există noroc sau ghinion. Trebuie să fii cel mai bun, trebuie să muncești mult, să fii competitiv. Nu pot construi cu noroc sau ghinion. Pe mine mă interesează că de la anul Farul trebuie să se gândească foarte serios la ce vrea să devină. Toată Dobrogea trebuie să se gândească că dacă vrea o echipă mare, trebuie să se schimbe multe. Începând cu mine”, a spus Gică Hagi.

Antrenorul și managerul campioanei a completat: ”Nu mai vreau să fiu acționar majoritar, ca patron și antrenor. Eu vreau să fac meseria de manager. Nu mai vreau să fiu acționarul majoritar al acestui club! Sub nicio formă! Nu am vrut să fac asta, dar am făcut ce trebuia acum doi ani și jumătate.

Farul are doar 25 de puncte obținute în primele 18 etape, aflându-se pe locul 8, la 12 ”lungimi” în spatele liderului FCSB.

”Când toată România s-a dezbinat, noi ne-am unit. Dacă tot județul vrea să fie cel mai bun, trebuie să fie o schimbare totală. Dacă se vor face aceste lucruri, Farul va fi mare. Dacă nu, vom încerca să facem ce am făcut în sezonul trecut, dar asta se poate face doar sporadic. Sau niciodată.

Eu nu pot face mai mult decât am făcut. Așa simt. Singur nu pot face mai mult decât ce am făcut până acum. Farul trebuie să fie echipa tuturor, trebuie să aibă buget foarte mare . Farul trebuie să aibă un antrenor care e plătit, nu care e patron. Trebuie găsită o formulă. Drumul ăsta nu e unul care poate face bine. Ăsta e adevărul. Eu voi reflecta la anul. Lucrurile nu mai pot merge așa. Lucrurile trebuie să meargă într-o direcție de dezvoltare”, a declarat ieri Gică Hagi.

Lumea îi laudă proiectul, dar nimeni nu vine să bage bani

Problema banilor l-a doborât pe managerul campioanei Farul. Chiar dacă l-a atras alături de el pe marele Rivaldo, care a cumpărat 10% din acțiunile clubului, Hagi spune că fără alți investitori nu o poate scoate la capăt. Iar nimeni nu vine, deși proiectul lui Gică a început în urmă cu 14 ani și, la nivel declarativ, toată lumea apreciază munca fostului internațional.

”Trebuie să ai buget precum cele mai bune echipe din România. Nu poți lucra cu deficit de buget, nu poți lucra fără bani de transferuri. Și dacă stă Hagi pe bancă e ușor... Cum îmi spune un prieten «Dacă tu stai acolo, eu sunt liniștit». Dar până când? Lucrurile trebuie schimbate. Eu voi păstra 10%. O spun public. Rămân cu 10%. Nu plec din club, dar trebuie să vină oameni cu bani.

Scoate la vânzare acțiunile clubului

Lucrurile trebuie să se schimbe. Dacă nu... Ceva sigur se va schimba la Farul în vară. Nu e echipa mea. Eu sunt acționar. Trebuie să devină echipa orașului, echipa Dobrogei. Acțiunile trebuie vândute. Eu rămân cu 10%. Am făcut ce am putut în acești 14 ani. Acum să vină alții, că eu vreau să continui cariera de manager. Că o fi aici, că o fi în altă parte... Eu nu mai am de unde.

Nu pot mai mult. Să mă duc an de an să debitez cu 3 milioane... Faceți voi! Eu nu mai vreau! Nu mai pot! Îmi ajunge. Nu vreau să mai fiu acționar majoritar. Spun asta de 3, 4, 5 ani”, a declarat Gică Hagi sâmbătă, într-o conferință-maraton.

Gică Hagi deține 79,9%, Ciprian Marica și Rivaldo, câte 10%, iar Zoltan Iasko, 0,1% din acțiunile clubului Farul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat