Gică Hagi și-a ipotecat Academia. Suma cu care s-a împrumutat pentru a asigura bugetul Farului

Gică Hagi și-a ipotecat Academia. Suma cu care s-a împrumutat pentru a asigura bugetul Farului

Gică Hagi a ieșit ieri public și a dezvăluit că nu mai poate ține Farul de unul singur. Acționar majoritar în acest moment, cu aproape 90% din acțiuni (restul sunt la Ciprian Marina - 10% și Zoli Iasko - 0,1%, în timp ce Rivaldo va prelua 10%, proces care nu e încă finalizat), managerul campioanei își scoate clubul la vânzare.

Gică Hagi a ajuns la fundul sacului. Foto Sportpictures

"Eu singur nu pot să fac mai mult decât am făcut. Farul trebuie să aibă un buget foarte mare. Trebuie o schimbare consistentă. Eu voi păstra 10% din acțiuni, nu vreau mai mult. Nu plec din club. Restul, trebuie să vină oameni cu bani", a declarat Gică Hagi, care nu se mai vede în postura de finanțator și tehnician : "Farul trebuie să aibă de anul viitor un antrenor care să fie plătit, nu un antrenor care e patron. Drumul actual nu e bun. Lucrurile nu mai pot continua așa. Nu mai vreau să fiu și patron, și manager. Ceva din asta se va schimba sută la sută.

Se plătește cu 500 de euro pentru postul de antrenor

Iubesc meseria de antrenor, dar nici nu pot să stau la infinit cu 500 de euro. Dacă iau bonusurile, le iau, dacă nu le iau, nu le iau... Muncesc pe 500 de euro de 14 ani. Rămân acționar la Farul 10%, nu pot mai mult. Am spus-o de o sută de ori. Nu pot, nu fac parte din miliardarii României. Eu sunt acționar la Farul, am crezut în Farul, echipa nu e a mea, așa cum se vorbește în oraș. Este echipa Constanței, a Dobrogei. Trebuie să devină echipa tuturor”, a declarat Gică Hagi.

Gazeta Sporturilor a aflat că, pentru a finanța clubul , fostul mare fotbalist a făcut de-a lungul timpului mai multe credite la bancă. Pentru ultimul, de 3,5 milioane de euro, a garantat cu baza sportivă de la Ovidiu, precum și cu încasările din drepturile TV de la LPF. Cum la începutul acestui an, Hagi a prelungit cu 12 luni termenul de utilizare și rambursare a creditului, în debutul lui 2024, Gică va trebui să-l returneze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat