Gică Popescu, scârbit de huliganii români: Discurs acid după ce România – Kosovo a fost oprit

Gică Popescu, scârbit de huliganii români: Discurs acid după ce România – Kosovo a fost oprit

România va fi carne de tun pentru UEFA, după incidentul care a cauzat oprirea meciului cu Kosovo mai bine de 40 de minute. Adevărul a explicat aici ce ne aștepată , după interpretarea oferită de forul european pentru banner-ul afișat de gruparea „Uniți sub tricolor“.

Cât timp meciul România – Kosovo a fost oprit, Gică Popescu, prezent în studioul postului Antena 1, canal care a transmis partida de marți seară, a lansat un atac dur asupra huliganilor români care își fac de cap pe stadioanele țării.

Ce a spus Gică Popescu?

*Eu n-am înţeles şi nu o să înţeleg niciodată această atitudine a suporterilor. Ei nu-și înţeleg menirea. Din păcate, am asistat la un eveniment nefericit. Suporterii trebuie să înţeleagă că e vorba despre sport, nu despre politică. Venim să suţinem echipa pe care o susţinem. Suporterii nu pot să facă rău.

*Kosovo e Serbia? Nu e treaba sportului să aducă pe o arenă de fotbal un astfel de banner. E vorba despre a susţine echipa naţională, de ce să-i facem rău? Cum se numeşte acel grup, Uniţi sub tricolor? Dacă suntem uniţi, atunci susţinem tricolorul. Nu trebuie să-i facem rău. Nu înţeleg. Dacă spun că sunt uniţi sub tricolor, atunci tot ce trebuie să facă e să susţină echipa naţională.

*Trebuie să înţeleagă că astfel de atitudini nu-și au rostul pe terenul de fotbal cu aceste mesaje politice. Trebuie să rămână în afara stadionului. Fiecare avem opţiunile noastre politice, dar nu trebuie aduse pe terenul de sport. UEFA e foarte strictă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat