Gigă Hagi observații pentru națională după calificarea la EURO 2024

Gigă Hagi observații pentru națională după calificarea la EURO 2024

Gică Hagi (58 de ani), fostul lider al echipei naționale, a comentat situația după calificarea României la EURO 2024. Managerul ethnic al Farului consideră că echipa aleasă de Edi Iordănescu are un potențiat foarte bun de creștere și va avea rezultate în viitor, după ce experiența jucătorilor va crește.

Gică Hagi FOTO: Sportimages (Arhivă)

Hagi se va deplasa la meciul naționalei cu Elveția, care va decide câștigarea grupei.

„Iubesc echipa națională. Noi, cei din afară, trebuie să vorbim foarte puțin. Ne-au făcut fericiți jucătorii, staff-ul, aveam nevoie de calificare. Se va crea un entuziasm și o emulație mare. Foarte bine că venit această calificare, care arată că România are mult talent. Ne mai trebuie niște experiență, asta văd eu, echipa are mare potențial.

Trebuie să ne gândim la ce s-a întâmplat acum 4 ani, cu acea națională tânără, care a ajuns în semifinale la EURO (n.r. - la Campionatul Europen de tineret din 2019). Ei cresc și au arătat de atunci că au un talent mare, sper să mizăm pe talentul și experiența pe care o să o capete în fiecare zi.

Sunt mândru de ei, ne scot în lume, mergem în Germania, sunt fericit. O să fie foarte frumos pentru mine, le mulțumim pe calea aceasta că ne-au scos în lumea bună. Staff-ul a făcut un grup bun, a făcut ce trebuia, i-a făcut să scoată maxim de la fiecare meci. S-a format un grup care încă nu e la potențialul maxim.

Cu siguranță că această calificare le-a adus o încredere mare în ei înșiși, vor face un meci foarte bun cu Elveția. Vedeți bucuria de la goluri, succesul crează un grup. Toți muncesc ca să câștige. Când ai rezultate, cum au avut în această campanie, devii mai puternic, mai fericit.

Așa se creează un grup în fotbal, trebuie să ai succes. Ei nu sunt la potențialul maxim. Mai au multe de arătat. E o medie de 24-25 de ani a echipei, care mai are de arătat 6-7 ani lucuri bune”, a declarat Gică Hagi, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

„Pentru Ianis sunt fericit că e pe teren, a trecut printr-o perioadă grea. Ajunge unde era înainte de accidentare, într-o formă bună. A contribuit cât a putut pentru această calificare.

O să merg la meciul cu Elveția. Pentru Ianis va fi o motivație în plus. El reacționează foarte bine la acest tip de presiune, îi place să câștige, absoarbe presiunea foarte bine. Îi plac meciurile grele”, a adăugat legenda fotbalului românesc Gică Hagi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat