Gigel Ştirbu (PNL): Cred că pe 8 sau 9 octombrie Guvernul Dăncilă va fi istorie

Gigel Ştirbu (PNL): Cred că pe 8 sau 9 octombrie Guvernul Dăncilă va fi istorie

Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al partidului, şi-a exprimat joi, într-o conferinţă de presă, convingerea că moţiunea de cenzură ce urmează a fi depusă săptămâna viitoare va fi "încununată de succes", iar guvernul condus de Viorica Dăncilă "va fi istorie".

Deputatul liberal a precizat că moţiunea de cenzură va fi depusă la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi şi ar urma să fie supusă la vot pe 8 sau 9 octombrie.

"Moţiunea de cenzură, ieri, avea 237 de semnături, semnase - putem spune - întreaga Opoziţie, iar aici fac referire la PNL, USR, PMP, UDMR, grupul parlamentar Pro Europa, ALDE. La aceştia se adaugă câţiva membri ai grupului minorităţilor naţionale şi câţiva membri din grupul PSD. Există aceste semnături - 237 - şi am vrut să accentuez acest lucru, deoarece ieri am văzut mesajele tuturor celor de la PSD care spuneau că nu există aceste semnături. (...) Din punctul meu de vedere, văzând pe toţi cei care au semnat şi cu câtă dorinţă au semnat această moţiune de cenzură, crezul meu este că această moţiune va fi încununată de succes. Cred că pe data de 8 sau 9, în funcţie de decizia birourilor reunite ale Parlamentului, care vor decide când va avea loc votul asupra acestei moţiuni, guvernul Dăncilă va fi istorie", a declarat Gigel Ştirbu.

El a menţionat că după votul din Parlament, dacă moţiunea va trece, preşedintele va chema partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării unui nou premier.

"În atare situaţie, preşedintele României va purcede la consultări cu partidele parlamentare şi va face o nominalizare pentru un premier desemnat, care va căuta sprijin la partidele parlamentare pentru obţinerea unei majorităţi. Dar primul pas este să scăpăm de această guvernare toxică pentru România şi se pare, iată, o guvernare ilegitimă, nemaiavând majoritate în Parlament. Succesul acestei moţiuni de cenzură vine în sprijinul tuturor celor care vor ca România să fie o ţară normală, a tuturor cetăţenilor, nu o ţară confiscată de o anumită grupare în folosul propriilor interese", a spus Ştirbu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”