Gigi Becali dă salarii astronomice la FCSB: Cât câștigă cel mai bine plătit fotbalist din România

Gigi Becali dă salarii astronomice la FCSB: Cât câștigă cel mai bine plătit fotbalist din România

FCSB, mereu perdantă, „abonată“ la locul 2. Iată o frază care descrie perfect situația roș-albaștrilor pentru care ultimul titlu datează din... 2015!

Gigi Becali, încântat de acest final de sezon pentru FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

De atunci, în cele șapte ediții ale campionatului, FCSB a terminat de șase ori pe locul 2 și o dată, în stagiunea 2019-2020 a „reușit“ chiar să se claseze pe 5 din 6 după play-off! La cum a început FCSB acest campionat, la un moment dat, părea de-a dreptul ridicol să vorbești despre clubul patronat de Gigi Becali și lupta pentru titlu. Pentru că echipa latifundiarului, în care rolul antrenorului a fost redus la o simplă marionetă, era, pur și simplu, incapabilă de a câștiga! Iată bilanțul în Superliga, după primele nouă runde din sezonul regulat: 1 victorie, 5 remize, 3 înfrângeri! Iar acel succes, 3-2 cu Chindia pe Arena Națională, a venit după ce oaspeții au condus cu 2-0, dar au rămas în inferioritate numerică, încă din minutul 7! Abia după pauză, FCSB a înscris de trei ori pentru a obține prima victorie, venită abia în etapa a 5-a!

Iar debutul dezolant de campionat s-a reflectat și în poziția din clasament: între etapele 1-13, FCSB a fost mereu pe loc de play-out, ocupând, de pildă, poziția a 13-a după 11 etape! Abia după runda cu numărul 14, echipa a ajuns pe 6 și de atunci n-a mai ieșit din zona de play-off.

Florinel Coman, într-o creștere spectaculoasă de formă. FOTO: Sportpictures

Florinel Coman, într-o creștere spectaculoasă de formă. FOTO: Sportpictures

Pe „aripile“ lui Coman

Și, totuși, FCSB, echipă la care antrenorul de pe bancă e mai mult „de decor“, a avut șanse mici, la titlu, inclusiv după clasarea pe 3, la finalul sezonului regulat. Pentru simplul motiv că a terminat pe 3, la 7 puncte de liderul Farul. Ce-i drept, după înjumătățirea punctelor, diferența s-a redus la doar 3 puncte. Dincolo de acest aspect însă, la renașterea FCSB-ului a contribuit, în primul rând, forma excelentă traversată de Florinel Coman. Vorbim despre un fotbalist de 25 de ani care, la un moment dat, suferind două accidentări grave, devenise un jucător mediocru, fără realizări concrete pe teren.

În acest play-off însă, se vede că Florinel Coman e un fotbalist peste nivelul campionatului românesc! Iar cifrele sale, în cele opt etape de până acum, vorbesc de la sine: 4 goluri și 3 pase de gol. Și când punem lângă Coman alți doi jucători cu un randament constant bun în play-off, Darius Olaru (2 pase de gol) și Risto Radunovici (3 pase decisive), avem o explicație pentru renașterea FCSB-ului.

Iar această situație a fost subliniată și de Gigi Becali: „Ce e schimbat la FCSB? S-a schimbat un singur lucru. E un Coman, care a dat atâtea goluri și pase de gol. Asta s-a schimbat, Coman, valoarea lui Coman. Altceva nu s-a schimbat. Dacă nu era Coman, nu mai eram la lupta pentru titlu acum. Ce a făcut Maradona la Napoli? Ce a făcut Messi la Barcelona? Și Coman poate să câștige cu Olaru pe lângă el, cu Compagno pe lângă el“.

Are un salariu excelent pentru România

Impresionat de randamentul lui Florinel Coman, patronul FCSB-ului l-a și răsplătit deja cu o mărire salarială, anunțată la începutul lunii.

Avea un salariu de 20.000 de euro pe lună, l-am făcut 30.000. Păi, ce să fac? Trebuie să-i dai motivație: «Uite, Florinel, ca dovadă că sunt mulțumit de tine nu mai ai 20.000, ai 30.000»“, a povestit Becali, la Fanatik SuperLiga. Așadar, în acest moment, vedeta FCSB-ului conduce în topul salariilor din primul eșalon, după cum se poate vedea mai jos:

1. Florinel Coman (FCSB) – 360.000 de euro pe an

2. Ciprian Deac și Mario Camora (CFR Cluj) – 300.000

4. Bilel Omrani (FCSB) – 250.000

În acest sezon, Coman are, în total, 42 de meciuri oficiale pentru FCSB, adunând 10 goluri și 9 pase de gol, în cele 2.664 de minute în care s-a aflat pe teren.

3

milioane de euro a plătit FCSB pentru transferul lui Florinel Coman de la Viitorul, în august 2017.

Play-off, etapa a VIII-a

Vineri: Rapid – Sepsi 0-0

Sâmbătă: CS U Craiova – Farul 1-1

Duminică: FCSB – CFR Cluj 1-0

Clasament

1. Farul Constanța 47 de puncte

2. FCSB 46p*

3. CFR Cluj 39p*

4. CSU Craiova 37p

5. Rapid 35p

6. Sepsi 26p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Ultimele două runde în play-off

Etapa a 9-a

*Sâmbătă: Sepsi – CFR 20.30

*Duminică: Farul – FCSB 21.00

*Luni: Rapid – CS U Craiova 20.30

Etapa a 10-a

*27 mai: CFR – Farul

*27 mai: FCSB – Rapid

*27 mai: CS U Craiova – Sepsi

Programul detaliat din ultima rundă urmează să fie stabilit, ulterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria