Gigi Becali distruge FCSB din interior: Cifrele arată ultima „capodoperă“ a latifundiarului

Gigi Becali distruge FCSB din interior: Cifrele arată ultima „capodoperă“ a latifundiarului

La FCSB, Gigi Becali taie și spânzură! E o situație de care s-au convins și suporterii, motiv pentru care nici nu-l contestă prin scandări pe latifundiar. În schimb, îl lovesc unde îl doare mai tare: la buzunar!

Gigi Becali a creat la FCSB o adevărată anomalie fotbalistică. FOTO: Arhiva Adevărul

După ce a redus rolul antrenorului la o simplă marionetă și a făcut o echipă care aruncă milioane pe transferuri, dar eșuează în tentativa de a câștiga titlul din 2015 încoace, Becali își mai poate trece în CV o „realizare“: gonirea fanilor de lângă echipă! Trist e că, în actuala stagiune, FCSB chiar a fost primită cu mult entuziasm de suporteri. Dovadă și faptul că, la primele partide de pe teren propriu, echipa a adunat un număr impresionant de spectatori în tribunele „Arenei Naționale“. Aproape 20.000 de oameni au venit să vadă un duel cu nou-promovata „U“ Cluj (1-1) în prima etapă din Superliga. Iar la al doilea meci european, cu Dunajská Streda (Slovacia), în preliminariile Conference League, FCSB a fost încurajată de peste 40.000 de oameni!

Doar că, în mod șocant, Becali și-a propus să ia și pielea de pe suporteri, văzând atașamentul lor față de echipă! Și a fixat niște prețuri exagerat de mari, la meciurile de acasă din grupele Conference League. Aici, excluzând peluzele, tichetele pentru restul sectoarelor costă de la 100 de lei în sus! Această situație i-a enervat din start pe suporteri. Apoi, a venit și anunțul patronului, după doar două meciuri în grupele Conference League, cum că această competiție nu mai contează pentru FCSB, preocupată să prindă play-off-ul! Și ca dezastrul să fie întreg: FCSB a încasat zece goluri în meciurile cu Silkeborg!

Această degringoladă la care Becali a avut principala contribuție a fost taxată imediat de susținătorii formației din Berceni. Prin singura pârghie pe care aceștia o au la dispoziție pentru a protesta vizavi de amatorismul care domnește la FCSB: neprezentarea la meciuri! Deși a sperat că va avea măcar 18.000 de oameni în tribune, la confruntarea de acasă cu Silkeborg, Becali s-a ales cu jumătate din această cifră. Astfel, s-a înregistrat un record negativ de asistență la un meci european al FCSB-ului din acest sezon.

Duminică, în campionat, trendul negativ în ceea ce privește prezența fanilor la meciurile de acasă a continuat. Deși cu UTA bucureștenii au bifat al treilea succes consecutiv în întrecerea internă, în tribunele „Arenei Naționale“ s-au aflat puțin mai mult de 7.000 de spectatori. De această dată, s-a stabilit un record negativ pentru un meci de acasă din campionat.

Doar două partide mai au potențial

Problema lui Becali e că, având în vedere programul echipei și situația din Superliga și Conference League, FCSB nici nu pare capabilă să readucă fanii în tribune, cel puțin în viitorul apropiat. Până la finalul anului, vicecampioana mai are de jucat cinci partide pe „Arena Națională“: cu West Ham (3 noiembrie), Rapid (6 noiembrie), Mioveni (3 decembrie), CFR Cluj (15 decembrie) și Botoșani (18 decembrie). Din această listă, doar meciurile cu Rapid și CFR Cluj au potențialul de a umple stadionul.

FCSB, acasă în acest sezon

Adversară Spectatori

UTA 7.234

Silkeborg 9.103

FC Argeș 9.542

Anderlecht 29.613

Voluntari 8.715

Hermannstadt 10.872

Viking 30.134

Chindia 11.108

Dunajská Streda 40.457

„U“ Craiova 15.167

Saburtalo 25.228

„U“ Cluj 19.237

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante