Gigi Becali îl umilește maxim pe Leo Strizu. Caz unic în fotbalul mondial, la FCSB

Gigi Becali îl umilește maxim pe Leo Strizu. Caz unic în fotbalul mondial, la FCSB

În fotbalul românesc se poartă păcălelile. De asta a ajuns unde a ajuns. Ultima ”nefăcută” îi aparține -cui altcuiva - lui Gigi Becali. FCSB a plecat duminică spre Antalya, unde va sta până pe 20 ianuarie, fără antrenorul principal, Leonard Strizu, care a fost lăsat acasă! E caz unic în fotbalul mondial!

Leonard Strizu, antrenorul care o pregătește, dar de fapt nu o pregătește pe FCSB. Foto Mediafax

În vârstă de 55 ani, Strizu a fost numit de patronul Gigi Becali tehnician FCSB în noiembrie, dar acesta ocupă postul doar în acte, pentru că are licența PRO, fiind, de fapt, o acoperire pentru Mihai Pintilii. Antrenorul principal nu va merge deloc în Antalya, iar de pregătirea echipei se va ocupa Mihai Pintilii, alături de staff-ul său.

Delegația roș-albaștrilor, condusă de managerul general Mihai Stoica, 57 de ani, a plecat duminică dimineață într-un stagiu de pregătire în Antalya, cel care se va desfășura în perioada 8-20 ianuarie.

În Belek, FCSB este cantonată la un hotel de lux: Regnum Carya, 5 stele. Complexul deține un centru spa, saună, baie de aburi, trei piscine și camere cu vedere la Mediterană. Oferă piscine interioare, dar și în aer liber şi o plajă privată cu nisip.

Gigi Becali ia decizii neprofesioniste la FCSB. Foto Sportpictures

Gigi Becali ia decizii neprofesioniste la FCSB. Foto Sportpictures

Leonard Strizu: ”A fost decizia conducerii”

Decizia de a rămâne acasă a fost a conducerii, iar eu nu o comentez. Vă rog să înțelegeți”, s-a rezumat să declare Leo Strizu pentru ProSport.

FCSB va disputa două partide amicale în stagiul de pregătire din Turcia, împotriva polonezilor de la Pogoń Szczecin (locul 4 în campionat) și Raków Częstochowa (liderul campionatului).

15 ianuarie – 17:00 (16:00 ora României): FCSB – Pogon Szczecin – Gloria Sports Arena, Belek

16 ianuarie – 17:00 (16:00 ora României): FCSB – Rakow Czestochowa – Regnum Carya Football, Belek.

Mhai Stoica a vorbit înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya și a explicat de ce echipa a ales varanta cu un charter exclusiv.

Noi plecăm cu un charter separat. Am plecat și noi în trecut la comun, dar anul ăsta nu. Nu din alte raţiuni, ci pentru că avem alt program noi, venim şi jucăm direct. Foarte bine că ceilalţi pleacă împreună. Noi plecăm singuri de data asta. Am luat două meciuri amicale, unul după celălalt, 90 de minute, facem două echipe, una joacă intr-o zi, cealaltă în următoarea, la o zi diferenţă”, a spus Mihai Stoica.

Leo Strizu: „Pintilii ia toate deciziile!”

În urmă cu o lună, Strizu recunoștea în timpul unei conferințe că Mihai Pintilii este cel care se ocupă de echipă.

Să o mai lămurim o dată! Pintilii decide 100% despre echipă, programul de pregătire. V-am mai zis: domnul Becali hotărăște, noi suntem simpli executanți”, spunea Strizu, adus la prima echipă de la centrul de copii și juniori.

De ce-l mai întrebați pe Leo Strizu, nu știți cine face echipa la FCSB? Nu știți? Eu! La antrenamente, cine o face? Pintilii! Trebuie voi, televiziunile, să cereți la Ligă să vină Pintilii la conferințele de presă de după meci. MM Stoica a vorbit la televiziuni ca să vină Pintilii la interviuri, după meciuri”, a spus nonșalant Gigi Becali, în urmă cu o lună.

Lotul deplasat de FCSB în Turcia

FCSB a decis ca în cantonamentul din Antalya să mizeze și pe fotbaliști de la echipa a doua, precum portarul Alexandru Maxim (16 ani), fundașul Luca Ciobanu (17 ani) și mijlocașii Vlad Tudor (19 ani), Daniel Toma (22 de ani) și David Popa (15 ani).

Portari: Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad, Alexandru Maxim

Fundași: Valentin Crețu, Alexandru Pantea, Denis Haruț, Joyskim Dawa, Luca Ciobanu, Sorin Șerban, Risto Radunovic, Joonas Tamm, Ovidiu Popescu, Iulian Cristea

Mijlocași: Adrian Șut, Boban Nikolov, Malcom Edjouma, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Vlad Tudor, Daniel Toma, David Popa, Eduard Radaslavescu

Atacanți: Andrei Cordea, Andrea Compagno, Octavian Popescu, David Miculescu, Florinel Coman, Billel Omrani

Prima partidă oficială din 2023 pe care FCSB o va disputa este programată pe 22 ianuarie (20:45), la Sibiu, împotriva celor de la Hermannstadt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?