Gigi Becali, negocieri „la sânge“ pentru Coman: a dezvăluit cele două variante propuse arabilor

Gigi Becali, negocieri „la sânge“ pentru Coman: a dezvăluit cele două variante propuse arabilor

Cu titlul câștigat, Gigi Becali își face deja planurile pentru preliminariile Ligii Campionilor. Vorbim despre o competiție în care România a avut ultima dată o echipă în faza grupelor în 2013, aceasta fiind FCSB-ul de astăzi care pe atunci se numea Steaua.

Gigi Becali, patron FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

De peste un deceniu, atingerea grupelor a devenit un obiectiv interzis pentru formațiile noastre. De fapt, în 2022 și 2023, campioana României n-a reușit să treacă nici măcar de primul tur preliminar! Mai întâi, CFR Cluj s-a făcut de râs aici cu Pyunik Erevan (Armenia), iar apoi Farul Constanța a dat-o în bară în fața celor de la Șerif Tiraspol (Republica Moldova).

Într-o tentativă de a sparge zidul Ligii Campionilor și a ajunge la milioanele UEFA, Becali vrea acum să-l păstreze pe Florinel Coman (26 de ani) în preliminarii și abia apoi să-l dea la Al-Duhail (Qatar). Tocmai de aceea, le-a propus arabilor două variante în cadrul întâlnirii de astăzi:

*Al-Duhail să plătească acum 4 milioane de euro și câte 500.000 de euro în două tranșe, pe viitor, dacă FCSB nu ajunge în grupele Ligii Campionilor.

*Al-Duhail să dea acum 3,5 milioane de euro și, în cazul în care FCSB ajunge în grupele Ligii Campionilor, să nu mai plătească niciun eurocent.

Există și o a treia variantă: Al-Duhail plătește de acum, integral, suma de 5 milioane de euro, cât e clauza din contractul lui Coman cu FCSB, îl ia pe jucător în Qatar și povestea se încheie înainte ca FCSB să pornească în tururile preliminare din Champions League, în vară.

Ce a declarat Gigi Becali după negocierile pentru Coman?

*Au zis să dea bani în rate. Ei au zis să dea 3,5 milioane de euro, să dea 4 milioane în funcție de meciuri jucate, că ei riscă, că jucătorul la națională nu prea a funcționat. Eu le-am spus că în afaceri cine dă banul, riscă, e normal.

*Le-am propus așa: dați 3,5 sau 4 acum și, în septembrie, încă 1,5 sau două tranșe de câte 500.000. Dacă mă calific, nu mai dați nimic, că eu iau 50 de milioane, nu mai am nevoie de 1,5. Las 1,5 doar ca să-l am pe Coman în calificări, dar, dacă nu mă calific, vreau banii.

*Ei vor studia cele două propuneri și mă vor anunța.

*Vreau ca transferul să fie 5 milioane de euro în cap. Sau 3,5 de la ei și 50 de milioane de la Ligă (n.r. – prin accederea în grupele Ligii Campionilor). Eu nu vreau să-l dau, jucătorul face 10 milioane și voi (n.r. – Al-Duhail) îl vreți cu 5. Dar, dacă dau banii (n.r. – suma stipulată în clauza de reziliere), n-am ce face.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

4 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

5 Citiți și judecați voi...