Gigi Becali prelungește haosul îngrozitor la FCSB: Ultima decizie, revoltătoare

Gigi Becali prelungește haosul îngrozitor la FCSB: Ultima decizie, revoltătoare

FCSB e în situația „pacientului“ aflat în moarte clinică. Periodic, se încearcă resuscitarea prin niște schimbări la nivelul băncii tehnice, echipa dă niște semne timide de viață, însă apoi revine la starea vegetativă de dinainte.

Gigi Becali a transformat FCSB într-un etalon al amatorismului. FOTO: Arhiva Adevărul

Ce s-a întâmplat în acest sezon confirmă din plin acest trend. FCSB a avut un început ezitant cu Anton Petrea pe bancă și a fost amenințată de eliminarea din cupele europene, încă din turul II al calificărilor, după eșecul din deplasare cu Saburtalo (0-1). Petrea a plecat, a venit Dică, iar această schimbare a revigorat pe moment echipa. Cât să pătrundă în grupele Conference League. Apoi, cu un antrenor-marionetă, FCSB s-a dus, inevitabil, în cap.

Cum și Dică a fost aruncat, între timp, ca o măsea stricată, Becali a început căutările pentru un nou executant. Inițial, lista latifundiarului a inclus niște nume importante pe plan intern, în materie de antrenorat: Liviu Ciobotariu (Voluntari), Eugen Neagoe (Universitatea Cluj) sau chiar Ilie Poenaru (liber de contract). Apoi însă, Becali a realizat că are executantul perfect, chiar la el în curte: Mihai Pintilii.

Mihai Pintilii, un om simplu și modest de când era jucător. FOTO: Arhiva Adevărul

Mihai Pintilii, un om simplu și modest de când era jucător. FOTO: Arhiva Adevărul

Fără pretenții, dar și fără pregătire

Încă de când era fotbalist activ, Pintilii a lăsat impresia unui om cu mult bun simț, dintr-o bucată, care și-a văzut lungul nasului. După retragere, fostul „închizător“ a păstrat aceste calități rare pentru fotbalul românesc și ca membru al staffului FCSB. Doar că, lăsând deoparte trăsăturile sale de caracter, Pintilii are niște probleme. În primul rând, el n-are calificarea necesară pentru a fi antrenor principal în acte. Apoi, el însuși a recunoscut, în mod repetat, că nu se simte pregătit pentru acest rol. Degeaba însă! Entuziasmat de cele două victorii succesive din Superliga, 3-1 cu Rapid și 2-0 cu Craiova lui Mititelu, dar și de faptul că a găsit încă un excecutant perfect, Becali a decretat: Pintilii e în pole-position pentru a-și păstra rolul decorativ de „principal“.

La FCSB atmosfera s-a îmbunătățit după ultimele două victorii din campionat.

La FCSB atmosfera s-a îmbunătățit după ultimele două victorii din campionat.

Se va merge pe schema tradițională

Dacă Becali îl va păstra pe Pintilii, ca principal, atunci se va merge pe schema tradițională, care s-a mai văzut în campionatul intern. În astfel de situații, în care principalul n-are licența Pro, necesară pentru a pregăti o formație din prima ligă, e adus un individ care deține această licență. Acesta va fi numit antrenor principal în acte, iar adevăratul principal, cel fără licența Pro, va figura în organigramă, ca secund. Ce-i drept, la FCSB vorbim despre niște detalii neimportante, având în vedere că, indiferent de cine va veni pe bancă, Gigi Becali va tăia și va spânzura, în continuare.

Într-o intervenție la Pro Arena, latifundiarul a și lăsat de înțeles că va încerca să păcălească sistemul pentru a-l păstra pe Pintilii.

Vom face totul conform regulamentelor. Dacă alții au făcut, înseamnă că putem și noi. Eu spun că Pintilii va sta pe bancă și o să aducem un antrenor! Pintilii a fost mereu pe bancă și o să rămână acolo. Îmi place că am câștigat două jocuri. M-am uitat la ultimele meciuri ca la spectacol. Asta vreau eu!“, a afirmat Becali.

Faptul că fostul mijlocaș va rămâne pe banca roș-albaștrilor și după pauza competițională pentru Cupa Mondială reiese și din discursul lui Pintilii. Imediat după ce a plecat Dică, Mihai a respins categoric varianta de a rămâne definitiv în postura de principal. Acum, după victoria de la Craiova, Pintilii n-a mai fost la fel de vehement: „Nu știu ce va urma, eu îmi doresc să antrenez echipa asta, doar că nu e momentul meu. Trebuie să mă liniștesc. Mâine (n.r. – luni) plec în vacanţă, le dau trei zile libere colegilor, urmează să vedem ce va mai fi. Eu zic să-l întrebați pe patron. Eu sunt angajatul clubului, indiferent de situaţie, rămân aici“.

Gică Popescu, bulversat de cum sunt încălcate regulamentele în fotbalul românesc.

Gică Popescu, bulversat de cum sunt încălcate regulamentele în fotbalul românesc.

Gică Popescu, revoltat

Faptul că în campionatul intern se fac tot felul de scheme, pentru ca un om fără licență Pro să ajungă principal, l-a revoltat pe președintele Farului, Gică Popescu.

E normal să nu stai pe bancă, în momentul în care n-ai toate licențele necesare pentru a conduce o echipă. Eu cred că s-au făcut multe lucruri urâte. Sunt antrenori care antrenează și au lângă ei o «fantomă» care are licență și se spune că respectivul conduce echipa. Nu e normal! Derogările astea mi se par de prost gust. De ce se mai fac regulamente, dacă intervin tot felul de astfel de aranjamente?“, a spus fostul internațional, la Prima Sport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…