Gigi Becali taie în carne vie: Pleacă cel mai bine plătit fotbalist, cu un salariu uriaş

Gigi Becali taie în carne vie: Pleacă cel mai bine plătit fotbalist, cu un salariu uriaş

Fotbalul românesc înseamnă mult zgomot pentru nimic. Fiecare stagiune ne demonstrează că avem nişte cluburi care excelează la un singur capitol: provocarea unor scandaluri mediatice.

La FCSB, asta e deja specialitatea casei. Ceea ce se vede acum, după un singur meci oficial, 1-1 cu Universitatea Cluj. Pentru că, după această partidă, clubul e în pragul imploziei. Pe scurt, patronul Gigi Becali a desfiinţat deja echipa, ameninţând cu „lichidarea afacerii“, dacă FCSB va rata grupele unei competiţii UEFA, Conference League, în cazul de faţă, pentru al 5-lea sezon consecutiv. Surprinzător, de această dată, şi managerul Mihai Stoica i s-a alăturat patronului şi a început să dea în jucători. Stoica, de obicei un tip apropiat de echipă, l-a crucificat, mai întâi, pe Sorin Şerban, iar apoi, marţi seară, a avut o intervenţie incredibilă la Orange Sport, în care l-a călcat în picioare pe căpitanul Florin Tănase (foto)!

Scânteia care a declanşat scandalul

Tensiunile care au erupt acum îşi au rădăcina în afirmaţia pe care a făcut-o Tănase, imediat după remiza cu „U“ Cluj: „Multă lume spune că avem cel mai bun lot din România. De unde? Suntem puţini! Avem şi copii. Dacă vom juca la fel ca în seara asta în Conference League, nu vom avea nicio şansă să prindem grupele“.

Auzind această afirmaţie, Gigi Becali a „turbat“: „Tănase e şi patron, şi antrenor, zice că n-avem lot! Joacă, bă, fotbal! Dacă tu nu joci nimic în prima repriză, cum poţi să dai vina pe alţii!?“.

Dar adevărata „avalanşă“ de critici la adresa căpitanului a venit din partea lui Mihai Stoica (foto)!

„Cum ai alergat, Tase, 9 km şi jumătate, iar Dawa a alergat 10,8 km? Explică-mi asta! Niciodată, dar niciodată, fundaşii centrali n-au cum să alerge mai mult decât un mijlocaş. N-ai voie aşa ceva! Nu e normal. El are o problemă cu recunoaşterea culpabilităţii. El niciodată nu greşeşte... Asta e foarte grav! Acum a greşit că n-a alegat, apoi că a vorbit. Nu l-am auzit niciodată să spună că a făcut ceva greşit. Un jucător care câştigă 1.000 de euro pe zi vorbeşte despre politica unui club? N-are voie să vorbească şi să atace politica clubului!“, şi-a început Stoica tirada, la Orange Sport.

„Tănase are 30.000 de euro salariu, ca să dea goluri şi să alerge. A inventat o polemică. El ar trebui să aibă mai mult discernământ. Ne-am făcut de râs în meciul cu U Cluj, contra lui Ispas şi Florin Ilie, oameni care au jucat toată viaţa în liga a doua. Hai să vorbim concret, nu prostii. Tănase să se facă patron de echipă şi să aducă antrenori şi jucători după gustul lui“, a continuat atacul fără precedent al managerului, la adresa unui fotbalist emblematic al echipei.

Mihai Stoica a explicat apoi de ce lotul FCSB-ului nu poate fi pe placul lui Tănase: „Eu sunt responsabil pentru mulţi oameni aduşi la FCSB. Nu vreau să riscăm să intrăm în insolvenţă, în faliment, iar oamenii ăştia să rămână pe drumuri. Dacă mă iau după Tănase, cu dubluri, pe 10.000 de euro... Chiar nu sunt adeptul să venim la minus 30 de milioane din banii lui Gigi. Poate zice, la un moment dat, că punem stop. De asta zic că n-are discernământ Tănase“.

De doi ani încearcă să-l vândă

Sunt şanse mari ca, în urma acestui conflict deschis, să se încheie şederea lui Tănase la FCSB, unde a ajuns de la Viitorul, în august 2016, pentru 1,5 milioane de euro.

Deja sunt semne tot mai clare că Tănase are zilele numărate la vicecampioana României. Atât din cauza conflictului în care a intrat cu conducerea, cât şi din cauza salariului său de 30.000 de euro pe lună, cel mai mare din campionatul românesc.

De altfel, după evenimentele din ultimele zile, FCSB şi-a intensificat eforturile de a scăpa de Tănase. Iar Mihai Stoia a spus, răspicat, că s-ar bucura, dacă jucătorul ar pleca în viitorul apropiat: „Înţeleg că a fost mereu interes pentru el. Poate cineva să-i achite clauza, 3 milioane de euro. Drum bun şi succes!“.

Florin Tănase, la FCSB

Sezon Meciuri / goluri / pase de gol

2021-2022 36 / 20 / 7

2020-2021 36 / 25 / 6

2019-2020 43 / 11 / 6

2018-2019 40 / 10 / 9

2017-2018 45 / 11 / 10

2016-2017 25 / 4 / 3

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”