Gigi Becali, un om scăpat de sub control: Dezvăluirile lui Marius Lăcătuș

Gigi Becali, un om scăpat de sub control: Dezvăluirile lui Marius Lăcătuș

Gigi Becali e de 20 de ani în fotbal, însă, la început, era un personaj retras, discret, care nu sufla în fața lui Victor Pițurcă, omul care i-a făcut intrarea la Steaua, devenită acum FCSB. Transformarea latifundiarului din Pipera dintr-un investitor serios într-un om scăpat de sub control, așa cum e acum, s-a întâmplat, treptat.

Această situație jenantă, care reflectă amatorismul care domină acum la FCSB (Faci Ce Spune Becali) a fost descrisă de Marius Lăcătuș (58 de ani). Acesta tocmai a debutat, ca analist, la Digi Sport. Cu acest prilej, în emisiunea moderată de Radu Naum, „Fiara“ a povestit cum s-a lovit de intervențiile tot mai agresive ale lui Becali în viața echipei. Lăcătuș a fost la gruparea patronată de latifundiarul din Pipera, în trei mandate diferite, între 2007 și 2011.

Lacatus jpg

Ce a povestit Marius Lăcătuș?

*Atunci nu era chiar așa «priceput» cum e acum. În perioada aia, aș minți să spun că nu suna. Suna cu o seară înainte de joc, avea ora lui, de regulă 11:00 - 12:00 noaptea: «Băi, cu cine joci mâine? Cine joacă fundași? Păi, nu ar fi mai bine să joace ăla sau ăla?»

*La ora aia, nu stăteam să-i explic. A fost o dată, a fost de două ori, de trei ori, de patru ori. După aia, la un moment dat, i-am zis: «Băi, Gigi, nu te supăra, dar nu-ți mai zic, mă, echipa». «Păi de ce?»

*Atunci era o emisiune dimineață, în ziua jocului și când îl întreba «Aveți idee cine joacă?», zicea: «Păi cum să n-am idee? Joacă ăla, ăla, ăla». «Lumea ce zice, ce concluzie trage?». «Păi ce concluzie să tragă? Că tu ai făcut echipa, nu?. Dacă tu ești așa hotărât la TV». Zic: «Nu ți-o mai spun, că o află și adversarul, deci mai bine nu ți-o spun»

*Și e adevărat că, pe parcursul jocului, dacă nu-i convenea un jucător, suna pe bancă și zicea: «Să intre cutare în locul ăluia». Și o dată, de două ori, de trei ori. Le-am zis că le sparg telefonul. M-am enervat o dată și, la pauză, m-am luat de Mache (n.r. - Marius Ianuli, team manager-ul clubului). De regulă, el avea telefonul. Și Mache, săracu, a zis: «Bă, eu ce să fac? Îți dai seama că, dacă nu răspund la telefon, ăla sunt. Dar îți dau o idee: când sună să-l bagi pe unu, scoate-l la încălzire să-l vadă, că nu te costă nimic!». Și zic: «uite, măi, Mache, m-ai luminat». Și când am făcut asta, nu a mai sunat telefonul. Îl vedea la încălzire, stătea 10 minute sau cât stătea, mai stătea 5 minute pe bancă și după aia, până la final, intra vreo 15 minute. Dar nu pentru faptul că suna. Nu era diferență extraordinară între titular și rezervă. Dacă ajungeai în minutul 60-70-80, puteai să faci schimbarea și nu influența în rezultat, sau nu schimba formula de joc.

*Acum, când stai afară, ca mine, pe canapea, când vezi ce zice la TV, e inadmisibil, Zici: 'Bă, chiar așa? Să ieși și la TV și să spui că 'da, am făcut echipa prost', sau 'am greșit schimbările', deja e destul de penibil.

*E adevărul, dar poți măcar să nu-l spui. Dacă respecți măcar atâtica persoanele din jurul tău, eu cred că nu faci lucrul ăsta. Una e să bănuiți voi, dar alta e să ieși și să spui tu. Alții pot să zică: 'Păi, dacă face Gigi asta, eu sunt mai prost? Și eu dau bani și poate pot să fac și eu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...