Gigi Hadid, susținătoare a cauzei palestiniene, condamnă „terorizarea oamenilor nevinovați”, dar și empatizează cu „oamenii ei”

Gigi Hadid, susținătoare a cauzei palestiniene, condamnă „terorizarea oamenilor nevinovați”, dar și empatizează cu „oamenii ei”

Cel mai de succes model al actualei generații, Gigi Hadid, care are origini palestiniene din partea tatălui ei, a făcut primele declarații despre atacul Hamas asupra Israelului. Aceasta spune că este alături de prietenii ei evrei, condamnă atacurile Hamas, însă, în același timp, simpatizează și cu palestinienii care trăiesc “sub ocupație”. Vedeta a închis comentariile pentru această postare de pe Instagram.

„Gândurile mele sunt alături de toți cei afectați de această tragedie nejustificată și în fiecare zi în care vieți nevinovate sunt luate de acest conflict – dintre care prea multe sunt ale copiilor.
Am o empatie profundă și o mă doare sufletul pentru lupta palestiniană și viața sub ocupație, este o responsabilitate pe care o am zilnic.

Simt, de asemenea, responsabilitate față de prietenii mei evrei de a spune clar, așa cum am făcut-o înainte: deși am speranțe și vise pentru palestinieni, niciunul dintre ele nu include vătămarea vreunui unui evreu.

Terorizarea oamenilor nevinovați nu este în concordanță cu și nu face niciun bine pentru mișcarea „Palestina Liberă”. Ideea că ar fi așa a alimentat un ciclu dureros de zeci de ani de represalii (niciun civil nevinovat, palestinian sau israelian, nu merită să fie o victimă) și ajută la perpetuarea ideii false că a fi pro-palestinian = antisemit.
Dacă suferi când îmi împărtășesc condoleanțe astăzi celor dragi, atât palestinieni, cât și evrei, îți trimit dragostea și puterea mea – oricine ești și oriunde te-ai afla.

Există o mulțime de sentimente complexe, personale și valide, dar fiecare om merită drepturi de bază, tratament și securitate; indiferent de naționalitatea, religia, etnia sau locul în care s-au născut
Știu că vorbele mele nu vor fi niciodată suficiente și nu vor vindeca rănile adânci ale atâtor suferinzi, dar mă rog pentru siguranța unor vieți nevinovate, întotdeauna”, a scris Gigi Hadid pe Instagram.


Atât Gigi, cât și sora ei, Bella Hadid, susțin cauza palestiniană și au participat la marșuri și demonstrații. În mai 2021, Bella și Gigi au creat o mulțime de controverse în urma unei postări pe Instagram care spunea că Israelul nu este o țară, ci mai degrabă un pământ colonizat de colonizatori.

Bella a publicat o serie de desene în care israelienii erau numiți „ocupanți”, iar palestinieni „oprimați”.

​Sursa foto: Getty Images

În 2018, Gigi a scris pe Twitter: „Am mai spus-o și o voi spune din nou. Pentru mine, nu este vorba despre religie sau unul împotriva celuilalt – este vorba despre lăcomie”, folosind hashtag-urile „Palestina liberă” și „Free Gaza”, cu un emoji cu semnul păcii.
Ea a adăugat mai târziu: „Intenția mea nu este niciodată să mai despart grupurile în ură. Nu sunt împotriva nimănui. Sunt doar pro-coexistență.'

Tatăl fetelor, Mohamed Hadid, este un palestinian născut în Nazaret în noiembrie 1948, la patru luni după ce orașul a fost capturat de forțele israeliene. Familia a fugit în Siria și în cele din urmă la Washington DC. Are cetățenie iordaniană și americană, scrie protv.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?