Gigi Riva, cel mai mare marcator din istoria naționalei de fotbal a Italiei, a murit

Gigi Riva, cel mai mare marcator din istoria naționalei de fotbal a Italiei, a murit

Luigi „Gigi” Riva, cel mai mare marcator al echipei naționale a Italiei din toate timpurile, a murit la vârsta de 79 de ani, a informat luni presa italiană, citată de Reuters .

Luigi Riva in 1970 FOTO Wikipedia

Riva, a cărui prezență fizică și lovitură puternică i-au adus porecla Rombo di Tuono (clapa de tunete), a marcat 35 de goluri în 42 de apariții pentru echipa națională.

Riva s-a îmbolnăvit la casa lui din Sardinia în weekend și a fost tratat pentru o problemă cardiacă.

A făcut parte din echipa Italiei care a câștigat Campionatul European în 1968 și a jucat, de asemenea, la Cupa Mondială din 1970, când italienii au fost vicecampioni după marea echipă a Braziliei lui Pele.

Împreună cu Gianni Rivera, Riva a fost unul dintre băieții de afiș ai fotbalului italian. A ieșit al doilea după Rivera pentru trofeul Balonul de Aur acordat celui mai bun jucător al Europei în 1969.

Riva a jucat aproape toată cariera sa de club la Cagliari și a fost golgheterul Seriei A când echipa din Sardinia a câștigat titlul de ligă italiană pentru singura dată în istoria lor în 1970. Era președinte de onoare al clubului la momentul morții sale.

Accidentările au afectat ultima parte a carierei sale de jucător și l-au forțat să se retragă în 1976, după ce a marcat 164 de goluri în campionat pentru Cagliari în 315 meciuri. A fost golgheterul Serie A de trei ori.

Ulterior, Riva a servit mulți ani ca membru al personalului din spate pentru echipa națională, inclusiv în 2006, când Italia a câștigat Cupa Mondială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB