Gimnastică artistică: Cătălina Ponor - Dacă nu avem ratări, șansele de calificare la JO 2016 sunt mari

Gimnastică artistică: Cătălina Ponor - Dacă nu avem ratări, șansele de calificare la JO 2016 sunt mari

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena și dublă medaliată la JO 2012, a declarat pentru AGERPRES că nu se află la cel mai înalt nivel al său înaintea turneului preolimpic de la Rio de Janeiro (16-18 aprilie), dar dacă fetele se vor concentra și vor elimina ratările de la integrale atunci obiectivul de calificare la JO 2016 va fi îndeplinit.

Ponor, 28 ani, a suferit o operație în octombrie 2015 la tendonul lui Ahile și pregătirea ei a avut de suferit.

''Mai sunt dureri, dar ușor-ușor încep să meargă lucrurile mai bine și pentru mine. Am reușit să sparg gheața cu două concursuri și am prins mai multă încredere. Cred că nu sunt nici la jumătate din capacitatea la care ar trebui să fiu. Mai este foarte mult de lucrat pentru că eu am foarte mari pretenții de la mine, având în vedere rezultatele obținute până acum. Iar eu vreau să obțin rezultate bune. La Rio de Janeiro voi face două aparate, bârnă și sol, care mi-au plăcut întotdeauna și voi încerca să aduc un plus echipei. Presiune există, pentru că nu am mai fost într-o astfel de situație până acum. Este un concurs foarte important pentru noi, trebuie să ne ducem cu încredere și chiar dacă există presiune, sper să nu avem ratări. Dacă nu avem ratări, șansele de calificare sunt mari'', a declarat Cătălina Ponor pentru AGERPRES, după un antrenament la complexul sportiv ''Lia Manoliu''.

Ponor nu a dorit să-și dezvăluie planurile pentru JO 2016 înainte de a obține calificarea cu echipa și a menționat că atmosfera concursului a făcut-o să revină din nou în sală.

''Nu vreau să-mi fac planuri, ceea ce mă interesează acum este calificarea pentru JO 2016 și apoi o să discutăm mai departe. Mi-a fost dor de sală, de gimnastică, de cantonament, de concursuri. Mie îmi plac concursurile și mă motivează foarte tare să fiu acolo, să simt atmosfera de concurs, să văd cum se bucură oamenii pentru noi când reușim să facem un rezultat și mă bucur că am reușit, după câte am tras cu piciorul și sănătatea, să resimt acele trăiri'', a adăugat Cătălina Ponor.

Diana Bulimar, o altă componentă de bază a echipei speră să evolueze fără ratare la cele patru aparate: ''Eu mă simt bine, voi face patru aparate. Echipa este pe drumul cel bun, am făcut antrenamente bune după concursul din Belgia și sperăm să mai urcăm un pic. Eu am fost la concursuri mari, Mondiale, Europene, concursul este concurs, trebuie să luptăm până la capăt. Emoții, presiune vor fi oricum, dar trebuie să știm să le controlăm. Eu îmi doresc la Rio să-mi fac exercițiile la cele patru aparate fără ratare, chiar și la paralele, unde am demonstrat că pot face un exercițiu foarte bun. Dacă ne calificăm, va fi a doua mea Olimpiadă, nu credeam că voi ajunge până aici. Dar trebuie să luăm pas cu pas fiecare etapă. Sunt calificările, Europenele și abia apoi Olimpiada cea mai mare. Între aceste două Olimpiade am avut parte de trei operații la genunchi și totuși sunt aici, chiar dacă lucrez cu o genunchieră, mă simt bine, pot lucra, nu mai am nicio problemă la genunchi. Orice gimnastă are dureri, dar sunt suportabile''.

Loturile feminin și masculin de gimnastică artistică vor pleca duminică spre Brazilia. Turneul preolimpic de la Rio de Janeiro se derulează între 16 și 18 aprilie, cu participarea a 8 echipe, iar primele 4 clasate vor obține biletele pentru Rio. Echipele de pe locurile 5-8 vor putea să înscrie în concurs o gimnastă în probele individuale de la Rio.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…