Gimnastică artistică: CE 2017 - Britanica Elissa Downie a câștigat aurul la individual compus, Ioana Crișan - locul 18

Gimnastică artistică: CE 2017 - Britanica Elissa Downie a câștigat aurul la individual compus, Ioana Crișan - locul 18

Sportiva britanică Elissa Downie a câștigat, vineri, medalia de aur la individual compus în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, concurs în care românca Ioana Crișan s-a clasat pe poziția a 18-a.

Triplă medaliată cu argint la ediția precedentă a Campionatelor Europene, Downie a totalizat 55,765 puncte, și a fost urmată pe podium de unguroaica Zsofia Kovacs (55,432 puncte) și de franțuzoaica Melanie De Jesus Dos Santos (55,065 puncte).

Sportiva română Ioana Crișan, aflată la prima competiție rezervată senioarelor, a încheiat concursul cu un total de 51,032 puncte.

Crișan a fost notată de arbitri la cele patru aparate după cum urmează: sol — 13,100 puncte, sărituri — 13,336 puncte, paralele — 13,000 puncte și bârnă — 11,566 puncte.

Cea de-a doua reprezentantă a României la individual compus, Olivia Cîmpian, s-a clasat pe poziția a 23-a, cu un total de 50,106 puncte, după ce a căzut la paralele. Notele celei care anul trecut ocupa locul trei cu echipa României la Campionatele Europene de juniori au fost următoarele: sol — 12,933 puncte, sărituri — 14,266 puncte, paralele — 10,541 puncte și bârnă — 12,366 puncte.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor reprezenta România, duminică, în finala la bârnă . În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu , acesta asigurându-și participarea în finalele la sol (sâmbătă) și sărituri (duminică).

În continuare, programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: sâmbătă — finale masculin la sol, cal cu mânere, inele și finale feminin la sărituri și paralele (13,30-16,40), duminică — finale masculin la sărituri, paralele, bară și finale feminin la bârnă și sol (13,30-16,40).

La ediția de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol și sărituri), și două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol și bârnă).

AGERPRES (autor: Marius Țone; editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...