Gimnastică artistică: Japonezul Uchimura, testat pozitiv la COVID-19

Gimnastică artistică: Japonezul Uchimura, testat pozitiv la COVID-19

Triplul campion olimpic japonez Kohei Uchimura a fost testat pozitiv la COVID-19 cu zece zile înaintea unui concurs internaţional de gimnastică artistică programat ca test pentru Tokyo înaintea Jocurilor Olimpice care vor fi găzduite de capitala niponă anul viitor, au anunţat organizatorii, joi, citaţi de Reuters.

Organizatorii au afirmat că nu este clar dacă Uchimura se va retrage din concursul ce va avea loc pe 8 noiembrie şi care va reuni gimnaşti din China, Rusia şi Statele Unite, pe lângă reprezentanţii ţării gazdă.

În ciuda mai multor accidentări recente, Uchimura (31 ani) era considerat principala atracţie pentru cei 2.000 de fani care au primit permisiunea de a asista la competiţia găzduită de Yoyogi National Gymnasium.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, japonezul Morinari Watanabe, a declarat într-o conferinţă de presă online că Uchimura este asimptomatic.

Watanabe a adăugat că toţi ceilalţi membri ai echipei Japoniei au fost testaţi negativ, dar vor efectua noi testări.

Oficialul a mai precizat că întrecerea de luna viitoare, Competiţia Prieteniei şi Solidarităţii, se va desfăşura, chiar dacă echipa Japoniei va fi nevoită să se retragă, dar şi că sportivii străini care vor participa au avut până acum teste negative.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…