Gimnastică artistică: Larisa Iordache, premiată la Campionatele Europene de la Basel

Gimnastică artistică: Larisa Iordache, premiată la Campionatele Europene de la Basel

Sportiva română Larisa Iordache, care nu a putut evolua în finala de la individual compus la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel (Elveţia), din cauza unor probleme medicale, a fost premiată, vineri, alături de irlandeza Rhys McClenaghan.

Celor două le-a fost decernat un premiu special, SmartScoring Shooting Star, din partea partenerului forului european, prin intermediul directorului general al SmartScoring, Kamran Ramazanov.

Larisa Iordache, care a obţinut miercuri calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma concursului de calificare de la Basel, a câştigat primul său titlu european la senioare în 2012, la sol, obţinând aurul şi cu echipa. După ce a ratat Jocurile Olimpice din 2016, Iordache a revenit la Mondialele de la Montreal în 2017, dar s-a accidentat la călcâiul lui Ahile la încălzire. Gimnasta a avut nevoie de o recuperare lungă, fiind pusă la un moment dat chiar cariera sa sportivă. Primii paşi către revenire au fost făcuţi în urmă cu patru luni, la Europenele de la Mersin, unde a câştigat aurul la bârnă şi sol, precum şi argintul cu echipa şi la sărituri.

Iordache a venit la Basel cu gândul la un singur lucru, notează site-ul Federaţiei Europene de Gimnastică, un bilet la Jocurile Olimpice. Trebuia să se claseze în cele două locuri disponibile în calificările la individual compus şi nu au putut-o opri nici infecţia la rinichi şi nici febra.

Românca are 16 medalii europene la 24 de ani, fiind a doua cea mai medaliată sportivă la acest nivel, după legendara rusoaică Svetlana Horkina. Larisa Iordache nu a putut primi personal distincţia oferită de SmartScoring, având în vedere că este internată în spital cu o infecţie la rinichi.

Iordache a ratat finala de vineri la individual compus, dar este calificată şi în finalele de la bârnă şi sol, care sunt programate duminică.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică/Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei