Gimnastică artistică: Larisa Iordache, premiată la Campionatele Europene de la Basel

Gimnastică artistică: Larisa Iordache, premiată la Campionatele Europene de la Basel

Sportiva română Larisa Iordache, care nu a putut evolua în finala de la individual compus la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel (Elveţia), din cauza unor probleme medicale, a fost premiată, vineri, alături de irlandeza Rhys McClenaghan.

Celor două le-a fost decernat un premiu special, SmartScoring Shooting Star, din partea partenerului forului european, prin intermediul directorului general al SmartScoring, Kamran Ramazanov.

Larisa Iordache, care a obţinut miercuri calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma concursului de calificare de la Basel, a câştigat primul său titlu european la senioare în 2012, la sol, obţinând aurul şi cu echipa. După ce a ratat Jocurile Olimpice din 2016, Iordache a revenit la Mondialele de la Montreal în 2017, dar s-a accidentat la călcâiul lui Ahile la încălzire. Gimnasta a avut nevoie de o recuperare lungă, fiind pusă la un moment dat chiar cariera sa sportivă. Primii paşi către revenire au fost făcuţi în urmă cu patru luni, la Europenele de la Mersin, unde a câştigat aurul la bârnă şi sol, precum şi argintul cu echipa şi la sărituri.

Iordache a venit la Basel cu gândul la un singur lucru, notează site-ul Federaţiei Europene de Gimnastică, un bilet la Jocurile Olimpice. Trebuia să se claseze în cele două locuri disponibile în calificările la individual compus şi nu au putut-o opri nici infecţia la rinichi şi nici febra.

Românca are 16 medalii europene la 24 de ani, fiind a doua cea mai medaliată sportivă la acest nivel, după legendara rusoaică Svetlana Horkina. Larisa Iordache nu a putut primi personal distincţia oferită de SmartScoring, având în vedere că este internată în spital cu o infecţie la rinichi.

Iordache a ratat finala de vineri la individual compus, dar este calificată şi în finalele de la bârnă şi sol, care sunt programate duminică.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică /Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție