Gimnastică: Noi comisii, de siguranţă şi sănătate mentală, la FIG

Gimnastică: Noi comisii, de siguranţă şi sănătate mentală, la FIG

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a creat noi comisii de lucru şi a adăugat noi funcţii pe lângă cele existente pentru a aborda probleme precum protejarea sportivilor de agresiune, sănătatea mentală a gimnastelor sau îmbătrânirea populaţiei, informează agenţia EFE.

Preşedintele FIG, japonezul Morinari Watanabe, a împărţit în nouă comisii funcţia responsabilă de face din sport "nu doar un divertisment, ci şi un factor de schimbare socială într-o societate mai bună".

"S-a produs o schimbare majoră în importanţa valorilor şi trebuie să îmbrăţişăm această tendinţă în favoarea unei mai mari solidarităţi, egalităţi şi prietenii. În acest sens, atenţia nu trebuie îndreptată doar asupra sportivilor de elită, ci asupra tuturor, în special a celor vârstnici", a afimat Watanabe.

Comisiile de lucru ale FIG vor fi: antidoping, medicală şi sănătate mentală; aparate; sportivi; educaţie; marketing, branding şi televiziune; parkour; egalitate de gen; sprijin pentru ţările în curs de dezvoltare; salvgardare.

În plus, vor exista grupuri de lucru specifice dedicate, printre altele, modului în care gimnastica poate îmbunătăţi sănătatea persoanelor în vârstă, precum şi reformarea sistemului electoral al federaţiei şi inovarea competiţiei.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?